Haberler

ABD Başkanı Trump, Müslüman Kardeşleri Terör Listesine Almaya Hazırlanıyor

Güncelleme:

Beyaz Saray Sözcüsü'nün aktardığına göre, ABD Başkanı Donald Trump, Müslüman Kardeşler'i terör listesine almaya hazırlanıyor.

Beyaz Saray, ABD başkanı Donald Trump'ın, Mısır'ın en eski İslami hareketi olan Müslüman Kardeşler'i yabancı terör örgütü olarak tanımlamak için çalıştığını duyurdu.

Konuya ilişkin e-postayla açıklamaya yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, "Başkan, güvenlik danışmanları ve aynı endişeyi paylaşan bölge liderlerine danıştı ve Müslüman Kardeşleri 'terör örgütü' olarak tanımlama planları sürüyor." dedi.

ABD Başkanı Trump, Müslüman Kardeşleri Terör Listesine Almaya HazırlanıyorBeyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders

MISIR LİDERİ SİSİ İKAN ETTİ

New York Times gazetesi, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin 9 Nisan'da Beyaz Saray'a ziyaretinde yapılan özel toplantıda, Sisi'nin Trump'ı Müslüman Kardeşleri terör örgütü ilan etmesi yönünde ikna ettiğini, Trump'ın da Sisi'ye olumlu yanıt verdiğini yazmıştı.

ABD Başkanı Trump, Müslüman Kardeşleri Terör Listesine Almaya HazırlanıyorAbdülfettah es-Sisi

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU'NU LİSTEYE EKLEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda da İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu (DMO), ABD'nin yabancı terör örgütleri listesine eklendiğini duyurmuştu. Buna karşılık, İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldı.

ABD Başkanı Trump, Müslüman Kardeşleri Terör Listesine Almaya HazırlanıyorABD Başkanı Donald Trump

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title