Haberler

Siyasi Partilerden Referandum Öncesi Centilmenlik Anlaşması

Siyasi partilerden referandum öncesi centilmenlik anlaşması Çorum7daki siyasi partilerin il başkanları referandum öncesi birlik ve beraberlik mesajı verdiÇORUM - Çorum'da siyasi partilerin il temsilcileri bir araya gelerek referandum öncesi centilmenlik anlaşması imzalandı.

Siyasi partilerden referandum öncesi centilmenlik anlaşması

Çorum7daki siyasi partilerin il başkanları referandum öncesi birlik ve beraberlik mesajı verdi

ÇORUM - Çorum'da siyasi partilerin il temsilcileri bir araya gelerek referandum öncesi centilmenlik anlaşması imzalandı.

16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesi Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında Çorum Valiliği'nde Ak Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Cumhuriyet halk partisi İl Başkanı Hasan Suvacı, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras'ın yanı sıra İl Garnizon Komutanı J. Alb. Fatih üstündağ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül'ün katılımıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Vali Kılıç ve siyasi partilerin il başkanları 6 maddelik bir protokol imzaladılar.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Necmettin Kılıç, il başkanlarının örnek bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, "Her zamanki gibi Çorum'un birlik ve beraberliğini simgeleyecek her zaman Çorum'daki birlik ve beraberliği şartlar ne olursa olsun sürdürme kararlılıklarının olduğunu ifade ettiler ve aralarında bir protokol yaptılar. Ben il başkanlarımızın tamamına Çorum halkının huzurunda teşekkür ediyorum. Gerçekten çok seviyeli örnek, Avrupa toplumlarını imrendirebilecek etik anlayışı içerisindeler. Onların bu duruşu ve davranışları idarenin işini kolaylaştırıyor ve bize de güç veriyor. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Referandum sürecinde huzur ortamının devam etmesi özellikle hem sesten kaynaklı kirliliği hem de görüntü kirliliğine sebebiyet verilmemesi konusunda AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi bir araya geldiklerini hatırlatan AK parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ ise, "Bir protokol yaptık. Her maddeyi gönül rahatlığıyla bugüne imzalıyoruz. Yapmış olduğumuz protokol inşallah referandum sürecinde vatandaşın çok daha güzel şekilde bayram havasında geçmesine yönelik bir protokoldür" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Hasan Suvacı da, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Referandumdan sonra da Çorum'da birlik ve beraberlik içerisinde, birbirimizle yine komşu, arkadaş, dost olarak yaşayacağımız için bu halk oylamasının rahat ve huzur içerisinde geçmesi en büyük temennimizdir. Bunun için bir araya geldik. Bir centilmenlik anlaşması yaptık. Buna vesile olan valimize teşekkür ediyorum. İnşallah halk oylaması toplumumuz için hayırlı ve uğurlu olur. Evet diyenlerde bizim arkadaşımız dostumuz hayır diyenlerde. Onu için birbirimizi kırmadan, incitmeden, herhangi bir dinsel ve etnik köken ayrıştırması yapmadan, insanları birbirleriyle karşı karşıya getirmeden kışkırtmadan birbirine hasım gibi davranmadan yürütmeyi çok istiyoruz. Bunlara fırsat vermemek için her ortamda görüş birliği içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

MHP Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras da, Vali Necmettin Kılıç'ın çağrısı üzerine bir araya geldiklerinin altını çizerek, "Yapılan koordinasyon toplantısı çok verimli geçti. Bu sürecin şehrimizde insanımızın güvenliği, huzuru, barışı, asayişi aksamadan devam etmesi konusunda hem fikir olduk. Birbirimizin fikirlerini dinledik görüş birliğine vardık. Bunun sonucunda bu süreç her şeyiyle sağlıkla şekilde devam edecek. 16 Nisan sürecinde yapılan koordinasyon toplantısının huzur ve barışısın tesisi için güzel bir işaret olmasını temenni ediyorum"şeklinde açıklamalarda bulundu.

Siyasi partiler başkanları ve protokol üyeleri tarafından imzalanan protokol kapsamında halk oylaması süresince vatandaşlar arasında hoşgörü ve sevgi ortamının bozulmasına neden olacak faaliyetlerden uzak durularak, siyasi partilerin birbirleriyle saygı ve karşılıklı anlayış dayalı propaganda faaliyeti yapacak. Ayrıca bu süreçte asayiş ve güvenlik yönünden halkın huzur ve sükununun temini için araç plakalarının kapatılmaması, halk oylaması ve propaganda faaliyetlerinde kullanılan araç plakalarının açık olmasına özel gösterilecek. Protokol kapsamında el ilanı, afiş, pankart gibi materyallerin çevre ve görnütü kirliliği olmayacak şekilde kullanılmasına ve bu materyallerin yerlere atılmamasına özen gösterilecek. Halk oylaması süresince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer siyasi partilerin genel başkanlarının ziyaretleri hariç araç konvoyu yapılmayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi AK Parti Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title