Haberler

Sivas Divriği Cumhuriyet Meydanı Törenle Açıldı

Sivas'ın Divriği ilçesinde yapımı tamamlanan Cumhuriyet Meydanı'nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Sivas'ın Divriği ilçesinde yapımı tamamlanan Cumhuriyet Meydanı'nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Sivas Valiliği ile Divriği Belediyesi'nin projelendirdiği ve hayırsever iş adamı Sadık Özgür'ün maliyetini üstlendiği ilçedeki Cumhuriyet Meydanı tamamlandı. 1 yılda tamamlanan meydan açılışı için tören düzenlendi. Törene Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Divriği Kaymakamı Tolga Özdemir, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, iş adamı Sadık Özgür'ün kızları Sema Gürün, Sefa Çizer, Sedakat Özgür ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okuması ile başladı. Açılış töreninde konuşan Sivas Valisi Davut Gül, Divriği'de yaşanmış bir kültür var. Siz onu hala yaşatıyorsunuz. Sizlerin bugün burada olmanız ve bu esere sahip çıkmanız, hayırseverimizi yalnız bırakmamanız, hem Divriği'ye hemde sizlere yakışan bir şey oldu. Sadık Özgür amcamızın başarısı gerçekten kitapların yazabileceği bir başarı. Divriği gerek yerel olarak gerekse merkezi hükümetin yatırımlarıyla gelişen ve gelişmekte olan bir yerdir. Bu meydanın yapımında emeği geçen hayırseverlerimize teşekkür ediyorum dedi.

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ise, Divriği Sivas içinde çok farklı bir yere sahiptir. Divriği'nin geçmişine baktığımız da birçok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, farklı medeniyetleri içinde barındırmıştır. Bu medeniyetlerin içinden günümüze taşınan en güzel özellik barış, dostluk, kardeşliğin yaşamış, yaşatmış ve devam ediyor olmasıdır. Bugün burada gördüğümüz tabloda budur. Meydanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yenilenen meydanın açılışı gerçekleştirildi. Yenilenen meydanda Divriği'nin tarihini anlatan görseller yer alırken, önemli eserlerle ilgili bilgilendirici panolar bulunuyor. Meydan yapımına katkı sağlayan Divriğili iş adamı Sadık Özgür'ün de rölyefi yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ali Akyıldız Divriği Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title