Haberler

Fiyatı artan Simav kestanesi, yoğun ilgi görüyor

Güncelleme:

Kütahya'nın Simav ilçesinin ünlü kestanesi, fiyatların artmasına rağmen yoğun ilgi görüyor. İlçe dışına hediyelik olarak bile gönderilen kestanenin kilosu 10 ile 30 TL arasında satılıyor.

Kütahya'nın kestanesiyle ünlü Simav ilçesinin lezzetli ürünü, fiyatların yükselmesine rağmen ilgi görmeye devam ediyor. Özellikle kış gecelerinde tüketilen meşhur Simav kestanesinin kilosu 10 TL ile 30 TL arasında satılıyor.

"FİYATLAR GEÇEN YIL DAHA UYGUNDU"

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kestane satıcısı Selman Kol (30) geçen yıl kestane fiyatlarının daha uygun olduğunu, en fazla 20 TL'den sattıklarını belirtti. Kol, "Kestane üreticilerinin sezon başındaki toptan satışları, tüketicilerin perakende alımlarını olumsuz etkiliyor. Küçük boy kestane fiyatı 10 TL, orta boy kestane fiyatı 20 TL, büyük boy kestanenin fiyatını ise 30 TL olarak satıyoruz. Alış fiyatlarımız yüksek olduğu için, kazancımız da düşük oluyor" dedi.

"HEDİYE OLARAK GÖNDERİYORUZ"

Kestane almak için pazara gelen Oğuz Çetin, "Sobalarımızın üzerindeki kestane sayısı azalmasına rağmen, yine de kestane alıyoruz. Simav'ın lezzetli kestanesini, ilçe dışındaki yakınlarımıza da hediye olarak gönderiyoruz. Üreticilerin toptan kestane satışları azalırsa vatandaşlar daha fazla tüketebilir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Cumhuriyet Meydanı Kütahya Simav Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title