Haberler

Silah Arkadaşından Şehit Halisdemir Anısına Fidan

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişi sırasında büyük bir kahramanlık örneği gösteren ve darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit astsubay Ömer Halisdemir ile uzun yıllar birlikte görev yapan Çorum İl Garnizon Komutan Vekili Albay Çetin Öcal, kentte oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri Ormanı'na...

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişi sırasında büyük bir kahramanlık örneği gösteren ve darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit astsubay Ömer Halisdemir ile uzun yıllar birlikte görev yapan Çorum İl Garnizon Komutan Vekili Albay Çetin Öcal, kentte oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri Ormanı'na şehit silah arkadaşının anısına fidan dikti.

Kentte, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ayarık Bağları mevkisinde 15 Temmuz Şehitleri Ormanı oluşturuldu.

Vali Necmeddin Kılıç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, İl Garnizon Komutanı Vekili Albay Çetin Öcal, Amasya Orman İşletme Bölge Müdürü Zekeriya Nane, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından ormana 250 fidan dikildi.

İl Garnizon Komutan Vekili Albay Çetin Öcal, FETÖ'nün darbe girişimini sırasında büyük bir kahramanlık örneği gösteren ve darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Ömer Halisdemir için fidan diktiğini söyledi.

Şehit Halisdemir ile birlikte özel kuvvetlerde uzun yıllar görev yaptıklarını belirten Albay Öcal, "Çok yakın çalışma arkadaşım, şehit Ömer Halisdemir'in anısına bu fidanı dikiyorum, onun adını vermek istiyorum. Kendisiyle uzun yıllar Özel Kuvvetlerde görev yaptık. Kendisi çok değerli bir arkadaşımdı. Aynı zamanda çok değerli bir astsubaydı. Kendisini de bütün ülkemiz yakinen tanıma imkanı buldu ve şimdi ülkemizin kahramanı. Ömer Halisdemir şehit oldu ama geride binlerce Ömer Halisdemirler bıraktı. Herkes rahat olsun, milletimiz rahat olsun. Bu ülke gerektiğinde binlerce Ömer Halisdemirler çıkaracaktır." dedi.

Vali Kılıç ve beraberindekiler, davranışından dolayı Albay Öcal'ı tebrik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Necmeddin Kılıç Amasya Çorum Politika Güncel Haberler

title