Haberler

Siirt'te Afrin'e Gönüllü Gitmek İsteyenler Askerlik Şubesine Başvurdu

Siirt'te Afrin'e gönüllü gitmek isteyenler Askerlik şubesine başvurdu

SİİRT'te, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın Suriye'nin Afrin kentindeki PKKYPG terör örgütü varlığına yönelik başlattığı, Zeytin Dalı Harekatına katılmak isteyen ve aralarında mahalle muhtarlarınında bulunduğu 50 kişilik bir grup, Askerlik şubesine başvurarak dilekçe verdi.

Askerlik Şubesine, Zeytin Dalı Harekatına katılmak için dilekçelerini veren 50 kişilik grup arasında bulunan muhtar Erdoğan Danış, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de PKK ve PYD terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlarda bizler gönüllü olmak istedik. Bundan ötürü Askerlik şubesine gelerek gönüllü dilekçemizi Askerlik şube başkanımıza verdik. Bize bir görev verilmesi durumunda gitmeye hazırız dedi.

Afrin'de PKK ve PYD terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyona gönüllü olarak katılmak istediğini ve dilekçe verdiğini anlatan Metin Barbaros adlı muhtar ise, Afrin'e yapılan operasyona gönüllü olarak katılmak istiyorum ve dilekçemi de verdim. Ben 1988 yılında tankçı olarak askerlimi yaptım ve tank şoförüydüm. Bugün bana iki saat eğitim verirlerse ben yine tank kullanırım diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Siirt Afrin TSK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title