Haberler

Şeref Malkoç "Yeni Türkiye Vizyonu"Nu Anlattı

- Şeref Malkoç "Yeni Türkiye Vizyonu"nu anlattıKONYA - Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "2023 Hedefleri ve Yeni Türkiye Vizyonu" isimli konferansa Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç konuşmacı olarak katıldı.

- Şeref Malkoç "Yeni Türkiye Vizyonu"nu anlattı

KONYA - Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "2023 Hedefleri ve Yeni Türkiye Vizyonu" isimli konferansa Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç konuşmacı olarak katıldı.

Meram Belediyesi tarafından Meram Kültür Sanat Yaşam Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "2023 Hedefleri ve Yeni Türkiye Vizyonu" isimli konferansa Kamu Başdenetçisi Avukat Şeref Malkoç'un konuşmacı olarak katıldı. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirilen konferansa, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti 22. Dönem Konya Milletvekili Mustafa Ünaldı, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdulkadir Özöğür, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir, AK Parti Meram İlçe Teşkilatı üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye'nin son 200 yıldan beri uykuya yattığını ve kendi varlığını oluşturan dayanaklarını inkar eden bir ülke haline geldiğini ifade eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Artık yavaş yavaş ülkemiz kendine geliyor. Allah'ın izniyle bu dönemi hızlı geçeceğiz. Anadolu coğrafyası dünya kurulduğundan beri çok hareketli bir coğrafyadır. Avrupa'da kim ayağa kalktıysa Anadoluyu geçip Asya'yı fethetmek istemiş, Asya'da kim ayağa kalktıysa Anadoluyu geçip Avrupa'yı fethetmek istemiştir. Türkler Anadolu'ya gelinceye kadar bu böyle olmuştur. Türkler geldiğinde ise Avrupa'dan ve Asya'dan gelenlere artık Anadolu'dan geçemezsiniz demiştir. Bu coğrafyanın kapılarını 1071'de açtık ancak sadece kılıçla vatan yapmamışız. Mevlana ile Yunus Emre ile Hacı Bektaş-ı Veli ile Hacı Bayram-ı Veli ile Yahya Efendi ile Nasreddin Hoca ile sevgiyle ve muhabbetle yoğurmuşuz. Onun için kıyamete kadar bu coğrafyada var olacağız" dedi.

"Biz bin yıldır bu topraklardaysak Bosna'da sözümüzün geçtiği için ve Kafkasya'da tesirimiz olduğu içindir"

Konuşmasına tarihte yaşananlara vurgu yaparak devam eden Malkoç, "Tarih bize şunu gösteriyor; Anadolu topraklarında kim bulunursa bulunsun, Balkanlar'da sözü geçmiyorsa Kafkasya'da tesiri yoksa, Ortadoğu'da etkinliği yoksa bu coğrafyada uzun müddet kalamıyor. Biz 1000 yıldır bu topraklardaysak Bosna'da sözümüzün geçtiği içindir. Kafkasya'da tesirimiz olduğu içindir. Halep'te, Şam'da Hicaz'da eserlerimiz olduğu içindir. İnşallah buna da devam edeceğiz. Bizim, bölgenin ve Dünya'nın buna ihtiyacı var. Amerika'nın, Almanya'nın, Hindistan'ın Çin'in ne dediği önemli değil. Önemli olan bu milletin ve liderinin ne dediğidir" diye konuştu.

"Önemli olan devletin ve milletin bekasıdır"

Şuan ülkede devlet krizi yaşanmadığını ifade eden Malkoç, "Aksine sapasağlam, basiret sahibi, dirayet sahibi, feraset sahibi bir lider var; Recep Tayyip Erdoğan. Burada partilerden ziyade Türkiye adına gurur duymak gerekir. Partiler ve makamlar geçici şeylerdir. Önemli olan devletin ve milletin bekasıdır. Çocuklarımızın geleceğidir. Kıyamete kadar bu topraklarda vatan olarak devlet olarak kalmamızdır. Gerisi günlük iştir" şeklinde konuştu.

"Devlet ele geçmek için değil, millete hizmet etmek için vardır"

Darbe girişimleri hakkında da konuşan Şeref Malkoç, bunun bir hastalık olduğunu ve geçmişte TSK'nın içine sirayet ettiğini belirtti. Daha öncekilerin buna kalkıştığını ve son olarak da FETÖ tarafından denendiğini de ifade eden Malkoç, devletin ele geçmek için değil, millete hizmet etmek için var olduğunu kaydetti.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'a yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, "Necip Fazıl diyor ki, bu coğrafyada bir define sandığının üzerinde oturuyoruz ancak dilencilik yapmaktan ne zaman vazgeçeceğiz?" Bu ülke son 10 yıldır dilencilik yapmaktan vazgeçtiği için bu belalarla uğraşmak zorunda kalıyor. Bundan sonra da hiçbir zaman dilencilik yapmayacak inşallah" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Mustafa Ünaldı ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdulkadir Özöğür ise yaptıkları selamlama konuşmalarında 2023 hedeflerinden bahsederlerken 16 Nisan'da yapılacak referandumun önemine değindi.

Program sonunda Başkan Toru, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'a hediye takdiminde bulundu.

(BG-AH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Şeref Malkoç AK Parti Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title