Haberler

Şehitlerin Ismi Polis Meslek Yüksekokulunda Yaşayacak

Sivas Polis Meslek Yüksekokulundaki (PMYO) atış poligonuna 15 Temmuz şehidi emniyet müdürü Münir Murat Ertekin'in, konferans salonununa da şehit polis memuru Osman Yurt'un ismi verildi.

Sivas Polis Meslek Yüksekokulundaki (PMYO) atış poligonuna 15 Temmuz şehidi emniyet müdürü Münir Murat Ertekin'in, konferans salonununa da şehit polis memuru Osman Yurt'un ismi verildi.

Polis Meslek Yüksekokulunda düzenlenen açılış ve şehitleri anma töreni, şehit yakınları, Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer ilgililer tarafından poligon ve konferans salonunun açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitleri anlatan sinevizyon gösterisinde, şehitlerin anne, baba, eş ve çocukları ile bazı katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.

Vali Gül, programda yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerin bu ülkenin gerçek sahipleri olduğunu söyledi.

Ay yıldızlı bayrağın şehit ve gazilerin fedakarlığından dolayı dalgalandığını vurgulayan Gül, "Onların isminin yaşatılması, onlara bizim millet ve devlet olarak borcumuzdur. Şehitlerin ölmeyeceğine inanıyoruz ve böyle düşünüyoruz. Şehitlerimiz, unutulduklarında ölür. Dolayısıyla da onların bu dünyada unutulmaması lazım." diye konuştu.

Davut Gül, şehitlerin kanının yerde kalmayacağını bildiklerini, millet ve devletin terör örgütleriyle mücadelesinin devam ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yurt dışında ve sınırlarımızda çeşitli terörist faaliyetler vardı, güvenli bölgeler ilan edildi. Sınırların çok kolay geçilmemesi için duvarlar, bariyerler yapılamaya başlandı. Gerek yerel yönetimlerden, gerekse iş adamlarından hangi terör grubunu olursa olsun destekleyen ve bunlara hamilik eden kişiler, kurumlar, devletimizin kararlılığıyla ortadan kaldırılmaya başlandı. Herkes şundan emin olsun, bu coğrafya terör örgütlerinin iştahını ne kadar kabartırsa kabartsın, Türk devleti ve Türk milleti sonsuza kadar bağımsızlığını, sizlerin de desteğiyle devam ettirecektir. Devletimizin kararlılığı şu ki; terör ve teröristler, ismi ne olursa olsun hepsi bu topraklardan sonsuza kadar ortadan kaldırılacaktır. Bu konuda içiniz rahat olsun. Şehitlerimize, şehit ailelerimize, gazilerimize sonsuza kadar minnet borcumuz vardır. Bundan dolayı bu mücadele kararlılıkla devam edecektir."

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Adnan O?ran da vatan sevgisinin, onun uğrunda yapılacak çalışmalarla ispat edilebileceğini belirterek, "Yaşı, cinsiyeti, görevi ne olursa olsun herkesin bu güzel vatan için yapması gereken işler vardır. Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz. Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve veren bir milletin kaderi değiştirilemez. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz dünyada eşi benzeri olmayan destan yazmışlardır." ifadelerini kullandı.

Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal da kahramanların ve yiğitlerin kolay yetişmediğini dile getirerek, onları yetiştiren anne, babalara şükran borçlu olunduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, tüm şehitler için dua etti. Şehit anne, babaları, eşleri ve çocuklarının şehitlerle ilgili anılarını anlattığı programda semazen gösterisi de sunuldu.

Törenin sonunda şehit ailelerine plaket verildi.

Törene, AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen ve İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

title