Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan'ın Cenaze Töreni

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan (28) İzmir'de toprağa verildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan (28) İzmir'de toprağa verildi.

Karşıyaka'daki Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenen törene şehidin babası Zeki, annesi Fatma, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sözleşmeli er olan kardeşi Gökhan Akdoğan ve yakınlarının yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.

Törende ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, CHP İzmir milletvekilleri Ali Yiğit, Murat Bakan, Musa Çam ve Tacettin Bayır, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, diğer protokol üyeleri, askeri erkan ile vatandaşlar hazır bulundu.

"Bizi yıldıramayacaklar"

Şehit Akdoğan'ın annesi, babası ve kardeşi katafalktaki tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Bu sırada anne Fatma Akdoğan "Seninle gurur duyuyorum. Bizi yıldıramayacaklar." dedi.

Cenaze töreni sırasında saf tutanların arasından bir kişi "Burada ne işleri var. Bunlar teröriste terörist diyemiyor." diye bağırdı. Diğer vatandaşlar tarafından susturulmaya çalışan kişiye, şehidin kardeşi Gökhan Akdoğan da "Şehidimize kimse saygısızlık yapamaz." şeklinde tepki gösterdi. Camiden uzaklaştırılan kişinin şehidin komşusu olduğu belirtildi.

İkindi namazının ardından İl Müftüsü Ramazan Muslu cenaze namazını kıldırdı.

Tekbirler eşliğinde top arabasına konan tabut, bir süre burada taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Bu sırada çevredeki vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı. Bir grup da büyük bir Türk bayrağı açtı.

Şehit Akdoğan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Kadifekale Hava Şehitliği'ne defnedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Afrin İzmir TSK Politika Güncel Haberler

title