Haberler

Şehit Polis, Bitlis'ten Memleketine Uğurlandı

Güncelleme:

Bitlis'ten Muş Havalimanı'na giden özel harekat polislerini taşıyan zırhlı aracın karıştığı kazada şehit olan polis memuru Serkan Saka'nın cenazesi memleketine uğurlandı.

Muş'ta geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit düşen polis memuru Serkan Saka için Bitlis Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

8 AYLIK KIZI OLANLARDAN HABERSİZ

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde Serkan Saka (30) için düzenlenen törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, yardımcıları Salih Altun ve Kamil Güzel, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, askeri erkan, polisler ve vatandaşlar katıldı. Törene katılan Serkan Saka'nın eşi ve yakınları ayakta durmakta zorlanırken, gözyaşlarına hakim olamadılar. 8 aylık kızı Zeynep ise, olanlardan habersiz etrafını izleyerek ilgi odağı oldu.

"MERT VE YİĞİT BİR VATAN EVLADIYDI"

Tören, Kur'an-ı Kerimin okunması ile başladı. Sonra şehit Serkan Saka'nın özgeçmişi okundu. Törende bir konuşma yapan Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, "Maalesef Serkan kardeşimizi şehit verdik. Onu kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Devletimizin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için görev yaptı. Cesur, mert ve yiğit bir vatan evladıydı. Dilerim ki Serkan son şehidimiz olur. Daha dün burada 2 şehidimizi uğurlarken, hainler Tatvan'da zırhlı aracımıza mayınlı tuzak kurdu. Allah'a şükür arkadaşlarımız sağ kurtuldu. Ancak, iki sivil vatandaşımız hafif yaralandı. Cenab-ı Hak vatan düşmanlarını kahretsin. Allah zaferi bize nasip eylesin. Mutlu, huzurlu günlere kavuşacağız. Bizde bu müjdeyi şehitlerimize ileteceğiz. Şehidimize Allah'tan rahmet, geride bıraktıklarına başsağlığı diliyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" dedi.

MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Konuşmanın ardından şehit için Bitlis İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba tarafından dua edildi, cenaze namazı kılındı. Şehit cenazesi daha sonra silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak bırakıldığı cenaze aracı ile memleketi Bayburt'a uğurlandı.


Bir çocuk annesi olan şehit Saka'nın eşi Fatma Saka ve yakınlarını özel harekatçılar teselli etti.




Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Gezer Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

title