Haberler

Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Gençleşen Son Yolculuğuna Uğurlandı (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehit piyade astsubay üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen

Şehidin camiye getirilişi

Cenaze namazından görüntü

Şehidin cenazesinin camiden ayrılışı

Şehidin cenazesinin top arabasında taşınması

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan piyade astsubay üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen'in (34) cenazesi, memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin'de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesini, yakınları, akrabaları ve Sivas Valisi Alim Barut ile diğer yetkililer karşıladı. Şehidin eşi Dudu, babası Şener Gençleşen, Hakkari'de acil tıp teknikeri olarak görev yapan kız kardeşi Beyhan Kırvar ve bazı silah arkadaşları da şehidi taşıyan uçakla kente geldi.

Gençleşen'in naaşı, helallik alınması için amcası Şenol Gençleşen'in Kadıburhanettin Mahallesi Halil Rıfat Paşa Caddesi'ndeki evine, daha sonra yakınlarının cenazeyi son kez görmek istemeleri üzerine Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna götürüldü.

İkindi vakti Ulu Cami'de tören düzenlenmesinin ardından şehidin cenazesi bir süre top arabasında taşındıktan sonra, gözyaşları arasında Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki garnizon şehitliğinde defnedildi.

Bu arada şehidin 7 yaşındaki kızı Leman Ece Gençleşen, törene getirilmezken, şehidin annesi Necmiye Gençleşen'in 2 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

Cenaze törenine, şehidin yakınları ile Sivas Valisi Alim Barut, 5. Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selim Dursun, Habip Soluk, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Aslan, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Fırat Mahallesi'nde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda dün yaralanan astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

title