Haberler

Şehir Hastaneleri Projesine Destek

Şehir hastaneleri projesine destek

MARDİN - Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Sağlık Der Genel Başkanı ve Dünya İslam Sağlığı Genel Sekreteri Kasım Sezen, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Mardin'e de müjdesini verdiği 'Şehir Hastaneleri Projesi'ni gönülden desteklediklerini açıkladı.

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Mardin'e geldiğini hatırlatan Sezen, "Biz referanduma sadece sağlık açısında bakmıyoruz, memleketin ve tüm İslam aleminin geleceği açısından bakıyoruz. Referandumda 'Evet' çıkması durumunda milletin önü açılacak. Bu millet, İslam aleminin önünde lokomotif olacak. Referandum gelişmişlik açısından büyük bir atlama taşı olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Mardin'e de müjdesini verdiği 'Şehir Hastaneleri Projesi'ni gönülden desteklediklerini açıklayan Sezen, şunları söyledi:

"Şehir hastaneleri gerçekten modern hastaneler. Takdire şayan çalışmalardır. Şehir hastanelerinde her bir oda, bir doğum odası şeklinde dizayn edilmiş. Gayet konforlu, insanların mahrumiyeti korunarak yapılmış odalar. Sadece bu tarafından baksak bile büyük bir nimet. Cumhurbaşkanımız da Mardin'e şehir hastanesi sözü verdi. Mardin'i kutlarız".

Bölgede yaşanan olaylara da değinen Sezen, terörün kaynağının dışarıda olduğunu söyledi. Sezen, "Dışarıdakiler Türkiye'nin kendisine gelmesini istemiyorlar. Türkiye ekonomik olarak biraz ferahladığı zaman, kendine geldiğinde ve ticaret arttığı zaman bir kere buradaki bir takım odaklar ayaklandırılıyor. Ondan sonra burada terör oluyor. ve terörden de en çok çekende bu bölgenin insanı. Yani yazıktır. Bu insanlar bu bölgenin insanı. Buna artık bir dur demek lazım. Devletin eli güçlendikçe bu terör ortadan kalkacak. İçimizde hainler vardı. 15 Temmuz'da bunlar temizlendi. Dış güçlerin de içerisinde olduğu ve bizim başımıza getirmiş oldukları kahırlardır. İnşallah bunları aşacağız" diye konuştu.

İslam ülkelerinde çok güzel hastanelerin kurulduğunu kaydeden Sezer, artık sağlığa ulaşmanın kolay olduğunu söyledi. Sezen, "İslam aleminde belki teknik olarak bir takım noksanlıklar var. Fakat refah arttıkça bunlar aşılacak. İslam aleminde bir devlet yönetme sorunu var. Artık teknoloji çağındayız bundan dolayı bunu da artık yavaş yavaş aşıyorlar. Bizler bugün Türkiye'de sağlıkta dönüşümü İslam ülkelerine de anlatıyoruz. O devletler de bu işin içerisine giriyorlar. İslam ülkelerinde çok güzel hastaneler de var. Bunlar çok zor şeyler değil. Bunlar paraya dayanan şeyler. Devletlerin parası olduktan sonra kolay bir şekilde bunlara ulaşılıyor" dedi.

(İHA-AKK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kasım Sezen Türkiye Mardin Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title