Haberler

Şehit Uzman Çavuş, Vasiyeti Üzerine Diyarbakır'da Toprağa Verildi

Güncelleme:

Sur'da dün teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız'ın cenazesi vasiyeti üzerine memleketinde defnedildi.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Uzman Çavuş 25 yaşındaki Nazmi Ayyıldız, tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit oldu.

Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olan Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız'ın bir süre önce, ailesine, "Eğer şehit olursam beni doğduğum yere gömün" diye vasiyeti bulunduğu öğrenildi.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi'nde oturan Nazmi Yıldız'ın anne ve babası ile 3 kardeşi, şehit Ayyyıldız'ın vasiyetini yerine getirmek için Bursa'dan Diyarbakır'a gitti.

Komşulardan Hüseyin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayyıldız ailesinin mahallede çok sevildiğini belirterek, "Herkesin tanıdığı çok iyi insanlar. Mahalleye adeta ateş düştü. Çok üzgünüz" dedi.

DİYARBAKIR ASKER HASTANESİ'NDE TÖREN DÜZENLENDİ

Sur'daki operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış ve Jandarma Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız için bugün tören yapıldı. Diyarbakır Asker Hastanesi'ndeki törende, şehitler Kıldış ve Ayyıldız'ın Türk bayrağına sarılı tabutları askerlerin omuzlarında katafalka taşındı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin öz geçmişi okundu ve dua edildi. Bölge Jandarma Komutanlığında görevli Üsteğmen Burak Tunç Bilek, konuşmasında şehitlerin daima Türk milletinin kalbinde yaşadığını ve yaşayacağını söyledi.

ACILI BABA: BARIŞ İSTİYORUZ

Daha sonra şehit Kıldış'in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Hatay'a uğurlandı. Ayyıldız'ın babası Suphi Ayyıldız, tören sırasında "Barış olmasını istiyoruz" dedi. Şehit Ayyıldız'ın cenazesi daha sonra ailesine teslim edildi.

Törene, şehitlerin yakınlarının yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile kente çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen aralarında CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın da yer aldığı CHP heyeti katıldı.

ŞEHİT AYYILDIZ'IN CENAZESİ BAĞLAR'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Törenin ardından şehit Ayyıldız'ın cenazesi memleketi Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

GERİYE "CANIM ANAM" NOTU KALDI

Öte yandan şehit Ayyıldız'ın bir süre önce böbreklerinden ameliyat olan babasını ziyaret için Bursa'ya geldiği ve yakınlarıyla helalleştiği ifade edildi. Şehit Uzman Çavuş'tan geriye ise, mermilerle yazılmış, "Canım Anam" notu kaldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

title