Haberler

Şanlıurfa Müteahhitler Iş Bırakmaya Hazırlanıyor

Şanlıurfa Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Önal, yükselen demir fiyatları karşısında inşaat sektörünün zarar ettiğini, hükümetin çözüm bulmaması durumunda Türkiye genelinde iş bırakacaklarını söyledi.

Şanlıurfa Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Önal, yükselen demir fiyatları karşısında inşaat sektörünün zarar ettiğini, hükümetin çözüm bulmaması durumunda Türkiye genelinde iş bırakacaklarını söyledi.

Türkiye'de son 1 yılda fiyatı yaklaşık yüzde 100 artan demir fiyatı, müteahhitleri olumsuz etkiledi. Demir fiyatlarının artmasından dolayı Şanlıurfa'da inşaat sektörü durma noktasına gelirken, çok sayıda müteahhidin de milyonlarca lira zarar ettiği bildirildi. Demir fiyatlarının aşırı derecede artmasından dolayı demir bulmakta da sıkıntı çekildiği ve kentin birçok noktasındaki inşaatta çalışmalara ara verildiği belirtildi. Demir fiyatlarının önümüzdeki haftalarda da azalmaması durumunda İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun iş bırakma eylemi yapacağı belirtildi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ DURMA NOKTASINA GELDİ

Son 1 yıl içerisinde artan demir fiyatları nedeniyle inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini belirten Şanlıurfa Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Önal, şöyle konuştu

Şanlıurfa'da 1300 üyemiz var, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonumuzun da 120 bin üyesi var. Ülke genelinde 2 milyon çalışanıyla Türkiye'nin en büyük sektörü olan ve ülke ekonomisine bu kadar katkı sunan bir sektör, maalesef son 1 yıl içerisinde artan demir fiyatlarıyla ilgili inşaat sektörü durma noktasına gelmişti.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu'nun artan demir fiyatlarıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım ile görüşeceğini ifade eden Önal, soruna çözüm bulunamaması halinde yurt genelinde iş bırakacaklarını kaydetti. Mustafa Önal, şunları söyledi

Ocak ayına baktığımızda demir fiyatı 1 lira 60 kuruş, bugüne baktığımızda demir fiyatı 2 lira 50 kuruşa dayanmış. Bu şartlar altında inşaat sektörüne devam etmemiz uygun değildir. Bu konuya İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanımız sayın Tahir Tellioğlu olumlu bir şekilde yaklaşıyor. Konfederasyonumuzun, bu hafta içinde sayın Başbakanımızdan ve sayın Ekonomi Bakanı'ndan bir randevu talebi oldu, bu görüşmenin gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu görüşmeden olumlu bir sonuç alacağımızı umut ediyorum. Hakikaten ülke için bu kadar önem arz eden bir sektörü, 3-5 tane demir çelik fabrikasına heba etmemiz pek doğru olmaz. Binlerce müteahhit iş bırakabilir, 2- 3 milyon çalışan var. Bununla ilgili kısa vadede neler yapılabilir, hükümetimizle görüşmelerimiz sonucu olumlu bir görüşme umut ediyorum. Aksi bir takdirde gerisini düşünmek ile istemiyorum. Müteahhitlerin iş bırakması durumunda binlerce insanın mağdur olacağını tahmin ediyorum. Bu şartlar altında istesek de devam edemeyiz. Eğer bu görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmazsa, Genel Başkanımız Tahir Tellioğlu'nun başkanlığında tüm Türkiye'deki birliklerimize eş zamanlı olarak iş bıraktırmayı veya durdurmayı düşünüyoruz.

SATIŞLAR AZALDI

Demir satışı yapan Fatih Pehlivan ise, geçen yıl kilosu 1 lira 40 kuruş olan demirin bu yıl 2 lira 40 kuruşa kadar çıktığını kaydederek, şöyle devam etti

Şu an sektörde bayağı durgunluk var. Müteahhitlerimiz daha önce demirleri TIR bazında alıyordu, şu anda bağ şeklinde alıyorlar, 8-10 ton ihtiyaçları kadar almaya başladılar. Bu maliyetler gün gittikçe artıyor, sıkıntılar da artıyor. Satışlarımız yüzde 70 azaldı. Yetkililerden bu konuya müdahil olmalarını istiyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Önal Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title