Haberler

Şanlıurfa'da "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı" Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'in konuşması Açılışın yapılması kurdele kesimi Fuarda gezmeleri Şanlıurfa'da "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı" açıldı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Daniş: "Önceden tarlada izi kara sabanla, çapayla bırakıyorduk. Şimdi artık teknolojik tarım makineleriyle, mekanizasyon aletleriyle tarım yapmak durumundayız" Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, "Önceden tarlada izi kara sabanla, çapayla bırakıyorduk. Şimdi artık teknolojik tarım makineleriyle, mekanizasyon aletleriyle tarım yapmak durumundayız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'in konuşması

Açılışın yapılması kurdele kesimi

Fuarda gezmeleri Şanlıurfa'da "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı" açıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Daniş:

"Önceden tarlada izi kara sabanla, çapayla bırakıyorduk. Şimdi artık teknolojik tarım makineleriyle, mekanizasyon aletleriyle tarım yapmak durumundayız"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, "Önceden tarlada izi kara sabanla, çapayla bırakıyorduk. Şimdi artık teknolojik tarım makineleriyle, mekanizasyon aletleriyle tarım yapmak durumundayız" dedi.

Daniş, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışına katıldı.

Burada konuşan Daniş, Şanlıurfa'nın tarım ve hayvancılık anlamında Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olduğunu, bu nedenle açılan fuarın de ayrı bir önemi bulunduğunu belirtti.

Bakanlık olarak Türk tarımının sorunlarını çözmek için sahada çalışan, toprağı işleyen çiftçilerle görüştüklerini aktaran Daniş, tarımda teknolojinin kullanılmasının önemine değindi.

Ülkede tarım ve hayvancılığı hak ettiği seviyelere ulaştırmak için gayret ettiklerini vurgulayan Daniş, şunları kaydetti:

"Önceden tarlada izi kara sabanla, çapayla bırakıyorduk. Şimdi artık teknolojik tarım makineleriyle, mekanizasyon aletleriyle tarım yapmak durumundayız. Eğer siz zamanın en teknolojik aletlerine, bilgisine, tecrübesine sahip olabilirseniz daha fazla, daha kaliteli ürün elde edebilirsiniz. Bize düşen tarımın paydaşları olarak hep beraber çalışmak. Tabi ki farklı düşünebiliriz, farklı sektörlerde çalışabiliriz. Kimimiz üretecek, kimimiz paketleyecek, pazarlayacak, memurlarımız, bürokratlarımız da size hizmet edecek size bilgi ve becerilerini aktaracaklar ama biz hep beraber, birlik içinde çalışabilirsek sonuca ulaşabiliriz. Sadece iyi üretmek, sadece çok üretmek yeterli değil çok iyi bir sunumunuz olacak, pazarlarınız olacak ve doğru pazarlara ürününüzü doğru bir şekilde ulaştıracaksınız."

Şanlıurfa'nın topraklarının sadece bölgeyi, Türkiye'yi değil, komşu ülkeleri de doyurabilecek kadar bereketli olduğunu kaydeden Daniş, doğru şekilde tarım yapılmasının önemine işaret etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in, Şanlıurfa için çok çalıştığını aktaran Daniş, birlik ve beraberlik içinde kenti kalkındırmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de kentin tarım alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu anımsatarak, hayvancılık, tarım ve gıda anlamında son dönemlerde önemli gelişmelerin yaşandığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan fuar alanını gezen protokol üyeleri, çeşitli bölgelerden gelen katılımcı firmaların ürünlerini inceledi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuar, 6 Mart Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Daniş Şanlıurfa Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title