Haberler

SAMSUN MELİSA İKİZİNE ÖZENDİ, ŞAMPİYON OLDU

Güncelleme:

SAMSUN'da çift yumurta ikizi olan Melisa ve Ahmet Haşim Atamen (13) kardeşler, birlikte dövüş sporu Muay Thai yaparak, hayalleri olan dünya şampiyonluğu için çalışıyor.

SAMSUN'da çift yumurta ikizi olan Melisa ve Ahmet Haşim Atamen (13) kardeşler, birlikte dövüş sporu Muay Thai yaparak, hayalleri olan dünya şampiyonluğu için çalışıyor. İkiz kardeşine özenerek Muay Thai'ye başlayan Melisa Atamen, katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda 'Yıldız Kızlar' kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

Kentte Belediye Ortaokulu'nda eğitim-öğretim gören Ahmet Haşim Atamen, 3 yıl önce dövüş sporu Muay Thai'ye başladı. İkiz kardeşinin Muay Thai sporuna başlaması üzerine Melisa Atamen de spor salonuna giderek çalışmalara başlayıp bu sporu öğrendi. Çift yumurta ikizi olan Atamen kardeşler birlikte antrenmanlara çıktı, Muay Thai öğrenip müsabakalara da katıldı. Şampiyonalarda dereceler elde eden ikiz kardeşlerden Melisa Atamen, son olarak katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda 'Yıldız Kızlar' kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Okullarının yanı sıra antrenmanları birlikte yürüterek, salona gidip gelen ikizlerin en büyük hayali ise, dünya şampiyonu olmak.

HAYALİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

İkizine özenip başladığı Muay Thai sporunda, kısa sürede kendisini geliştirip, katıldığı müsabakalarda başarı elde eden ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi Melisa Atamen, 3 yıldır bu sporu yapıyorum. Aklımda daha önceden böyle bir spora başlamak yoktu. Daha sonra kardeşim sayesinde bende başladım. Muay Thai zor bir spor ama isteyen herkes başarabilir. Bu dövüş türünün içerisinde her şey var. Zor ama ancak kız-erkek, isteyen herkes başarabilir. Haftada 3 gün 2 saat antrenmanlarımız oluyor. Kimi zaman antrenmanlarımız çok zor geçiyor ama alıştıktan sonra artık kolay geliyor. Kardeşimle birlikte çalışıyoruz. Çok çalışıyorum. En son Türkiye şampiyonu oldum. Daha sonra milli takım seçmelerine girip orada da başarı elde ettim. İnşallah Eylül'de dünya şampiyonasına gideceğim. Orada da başarı elde etmeye çalışacağım. Hayalim bu sporda çok başarılı olup kendimi iyi bir yerlere getirip dünya şampiyonu olmakö dedi.

KARDEŞİYLE GURUR DUYUYUYOR

Ahmet Haşim Atamen de, kardeşiyle gurur duyduğunu belirterek, Bu sporu yapmaya başladıktan sonra kardeşime de söyledim. Daha sonra kardeşimle birlikte yapmaya başladık. Kardeşim bu sporda çok başarılı oldu. Kardeşim Türkiye şampiyonu olduğu zaman bende çok gururlandım. Bende kardeşim gibi madalya kazanıp ailemi gururlandırmak istiyorum. Hedefimiz dünya şampiyonu olmakö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Haşim Muay Thai Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title