Haberler

Şakran Cezaevi'ndeki Tecavüz ve Taciz Skandalı İddiasında Yeni Perde

Güncelleme:

Şakran Cezaevi olarak bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çocuk mahkumların birbirine tecavüz ettiği iddiası "farkındalık" yaratmak için yazılmış!

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Şakran Cezaevi olarak bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çocuk mahkumların birbirine tecavüz ettiği iddiasının da yer aldığı "kurum içi yazışma" ile ilgili Milliyet'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"FARKINDALIK" YARATMAK İÇİNMİŞ!

Milliyet.com.tr'ye konuşan Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürü, yazının psiko-sosyal servise yönelik olduğunu ve "farkındalık" yaratmak için yazıldığını söyleyen Yıldırım, yazışmanın içeriğindeki iddiaların bir kısmının kurumda yaşanmadığını, yaşanan "münferit" olaylarla ilgili de gereğinin yapıldığını söyledi. Yıldırım, yazışmanın basına yansımasından sonra "gözden kaçan bir husus olup olmadığını" anlamak için iki kontrolör görevlendirdiğini de açıkladı.

İÇ YAZIŞMA

Genel Müdür Yıldırım, kurum içi yazışmanın kendisine daha önce sunulup sunulmadığına ilişkin soru üzerine "Genel anlamda iç yazışmaların genel müdürlüğe iletilmesi zorunluluğu yok. Bu yazı da genel mahiyeti itibariyle psiko-sosyal servise farkındalık yaratmak maksadıyla yazılmış bir yazıdır" karşılığını verdi. Yıldırım, yazışmanın içeriğindeki iddiaların doğru olup olmadığına ilişkin olarak da "Yazışmanın iki bölümü var. Birinci bölümde bir takım olaylar yazılmış. Bunlar farkındalık yaratmaya yönelik olaylar. İkinci bölümde ise psiko-sosyal servisten çocuklara daha fazla ilgi göstermeleri istenilmiş." dedi.

MÜDÜR DİKKAT ÇEKMEK İSTEMİŞ

Genel Müdür YIldırım, "Peki ama bu olaylar ceza infaz kurumunda meydana gelmiş olaylar mı?" sorusuna da, "Bu olayların çok önemli bir kısmı ceza infaz kurumunda meydana gelmemiş. Çok münferit olarak meydana gelen olaylarla ilgili olarak da gerek adli, gerek idari gereği yapılmış. Bunlar müdürün duyuma dayalı olarak dikkat çekmek için yazdığı şeyler" karşılığını verdi.

İKİ KONTRÖLER GÖREVLENDİRİLDİ

Yıldırım, konuyla ilgili iki kontrolör görevlendirildiğini de belirterek "Bütün bu tartışmalar çerçevesinde gözden kaçan husus var ise bilinmesi gereken husus varsa bunların anlaşılması için iki kontrolör görevlendirdim. Onlar da bugün çalışmalarına başladı" dedi.

Yıldırım, Şakran cezaevi'ni sugün öğleden sonra basın temsilcileri ile birlikte gezeceklerini de belirterek "Orada arkadaşlarımızla sohbet edeceğiz. Bu soruları yanıtlayacağız" dedi.

GAZETECİLERE CEZAEVİNİ GEZDİRECEKLER

Yıldırım, Şakran Cezaevi'ni sugün öğleden sonra basın temsilcileri ile birlikte gezeceklerini de belirterek "Orada arkadaşlarımızla sohbet edeceğiz. Bu soruları yanıtlayacağız" dedi.

CHP'Lİ VEKİL DE YALANLADI: İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ

cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir Şakran Cezaevindeki cinsel istismar iddialarına yönelik, "İddialar asılsız ve tamamen kurgudan ibaret" dedi.

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Şakran Cezaevi olarak bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki çocuk mahkumların birbirlerine yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine, CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir'e gitti. Cezaevi Müdürü Halis Orhan ile yaklaşık 1.5 saat görüşme gerçekleştiren Demir, görüşme sonunda ise Aliağa Ceza İnfaz Kurumu'nun önünde bir basın açıklaması yaptı.

"10 AYRI ÇOCUKLA KONUŞTUK"

Nurettin Demir, yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız ve tamamen kurgudan ibaret olduğunu belirtti. Demir, "Aliağa CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile cezaevini gezdik. Çocuk ve Gençlik ıslah evini gedik 36 koğuştan 22'si dolu ve 10'ar çocuk kalıyor. Burada çeşitli suçlardan 10 ayrı çocukla konuştuk. Çocuklar bize ulusal basında yer alan haberlerden dolayı çok üzgün olduklarını ve iddiaların aileler tarafından gerçek olduğuna inanabilecekleri bakımından endişelendiklerini söylediler. Burada çalışanlarla da görüştük. Onlar da bize örnek bir cezaevi oluşturmak için gayret sarf ettiklerini ancak bu iddialardan dolayı üzüldüklerini ifade ettiler" dedi.

"MÜDÜR BANA SENARYO YARATILDIĞINI SÖYLEDİ"

Gazetecilerden gelen 'belgenin gerçek olup olmadığı' sorusuna da yanıt veren CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cezaevi Müdürü Halis Orhan bana, kendisi tarafından imzalan belgede yer alan iddiaların, böyle bir olay yaşanması durumunda psikologlar tarafından neler yapılacağını görmek için yazdığını ve tamamen mizanseni yaratıldığını söyledi. Bu tür olayları meclis gündeminde dile getirmeye devam edeceğiz. Bu ve bunun benzeri durumların peşini bırakmayacağız."

ŞAKRAN CEZAEVİ İLE İLGİLİ İDDİALAR NEYDİ?

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hamit Karslıoğlu'nun imzasını taşıyan kurum içi yazışmada, cezaevinde çocuk mahkûmların birbirlerine işkence yaptıkları belirtiliyordu. 2 Aralık 2014 tarihli "Görev Taksim" başlığını taşıyan ve Psiko Sosyal Birime gönderildiği anlaşılan evrakta "Ya kurum kayıtlarında ya da yaşananlardan sonra diğer çocuk tutuklu ve hükümlülerce anlatılan" olaylar şöyle sıralanıyordu:

* Çocuklardan ikisinin; hemen akşam yemeğinden sonra metal çay kaşığını yutup yutmayacakları konusunda iddiaya girip çay kaşığını birkaç kez bükerek dörde böldükleri ve sonra ekmek arasına ikişer parça koyarak yuttukları.

* İdrarlarını Cola vb. içeceklerle karıştırıp zayıf çocuklara içirdikleri.

* Hastaneye gitme adına cam ve fayans parçalarıyla vücutlarını kestikleri.

* Zayıf çocukların cinsel istismara uğradıkları.

* Cinsel eğilimleri yüzünden kurumda olan çocukların bu arayışlarını ceza infaz kurumunda da sürdürdükleri, diğer zayıf çocuklara tecavüz ettikleri, hatta bunu grup olarak yaşadıkları.

* Anüslerinden vücutlarına ne kadar uzunlukta hortumu alacakları yönünde kendi aralarında iddiaya girip denedikleri.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yavuz Yıldırım Nurettin Demir Muğla İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500

Yorumlar (44)

Nühü:

Müdüre ayar verilmiş halini izlemekteyiz bence ! Ayardan önce farklı bilgi veriyordu. Bu siyasiler aynı bizim televizyon gibi . . Kumanda sarayda.

27
4
yanıtYanıtla
EBUBEKIR ZOZANİmobilWeb@haberler.com:

Bu ülkede chp mhp bdp varken huzur yok

8
20
yanıtYanıtla
izmir 35mobilWeb@haberler.com:

Doğru olmayan bir şeyi ceza ewi müdürü neden ilgi çekmek için yapsın ki. Biz aptal bir millet miyiz buna inanalım. Bizi milletçe alıştıniz uyumaya ... Bakanından başkanindan müdürüne kadar bikmadiniz mi vatandaşı uyutmaya. . Yazıklar olsun...

21
3
yanıtYanıtla
Diyarbakır21mobilWeb@haberler.com:

Türkiye burası her an her şey olabilir

17
4
yanıtYanıtla
EBUBEKIR ZOZANİmobilWeb@haberler.com:

Bu devlete islam şeriatı şart şart şart

11
8
yanıtYanıtla
ezo:

yazıklar olsun savunmasız çocukları istismar eden yetkililere müdürlere bıktık artık çocuk yetiştirme yurdunda , ıslah evlerinde vb yerlerde bunların yapılmasından idam istiyorum ya yeter. . . .

15
4
yanıtYanıtla
MEM:

ARKADAŞLAR BU KONUDA BİREBİR BANA ANLATAN BİR ÇOÇUK BU OLAYIN AYNISINI BANA ANLATMIŞTI TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLMUŞTU. . . MAALESEF MÜSLÜMAN OLAN BİR ÜLKEDE TECAVÜZ HEMDE ERKEK ERKEĞE SIKCA OLAN BİR DAVRANIŞ BOZUKLUĞU. . . ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM AMA FARKINDALILIK DEMEK AHMAKLIK. . . . SAKINHA ÇOCUĞUNUZ HAPSE DÜŞMESİN. . . .

15
2
yanıtYanıtla
reform:

adalet bakanlığının, ınfaz kurumlarında 7/24 kamera ile gözetim sistemini kurması gerekiyor. trafikte her yere mobese sistemi kurmak için can atan buyuklerımız neden ceza evlerıne bu sistemi kurmuyorlar?

15
0
yanıtYanıtla
...:

BİR ALANDA DAHA LEVEL ATLADIK. . . PES DİYORUM!

10
4
yanıtYanıtla
Diyarbakır21mobilWeb@haberler.com:

Çocukların hepsini tedaviye götürsünler doktor Kontrolünde bulundursunlar yalan mı gerçek mi olduğu ortaya çıkar inşşallah yalandır uykumuz gelmiyor psikolojimi bozuldu böyle Asılsız ca haberlerden dolayı insanlık dışı olaylar mide bunaltıcı olaylar rezil olaylar öyle bişey varsa Alllah belalarını verir yapanların inşallah .

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title