Haberler

Bakan Koca, Bursa'daki düğünü örnek verip uyardı: Meydanı gelinle damada bırakın

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Koca, Bursa'daki bir düğünde sosyal mesafe kuralına uyulmadığı haberini alıntılayarak, "Meydanı gelinle damada bırakın. Maske takmak zorunda kalmadan eğlensinler. Siz kuralları çiğnerseniz, bizim düğünümüzde oldu diye üzülürler" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düğünlerde sosyal mesafe ve maske kuralına uyulması gerektiği uyarısında bulundu.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bursa'daki bir sokak düğününde sosyal mesafe kuralına uyulmadığı, maske kullanılmadığı, eğlencelerin kaygı verici yakınlıkta gerçekleştiği haberini paylaşarak bu görüntülere neden olanlara tepki gösterdi.

GAZETE HABERİYLE UYARDI

"Meydanı gelinle damada bırakın. Maske takmak zorunda kalmadan eğlensinler. Siz kuralları çiğnerseniz, bizim düğünümüzde oldu diye üzülürler." ifadesini kullanan Koca, gazetelerde yer alan bir haberi de aktardı.

Koca, gazetelerde çıkan, "Sağlık Bakanlığının Kovid-19 vakalarının en çok artış gösterdiğini açıkladığı Bursa'da sokakta halay çeken düğüncüler, sosyal mesafe kuralına uymadı. Katılanların çoğunluğunun maskesiz olması dikkati çekti." haberini paylaştı.

BURSA'DAKİ DÜĞÜNDE KATILIMCILAR KORONAYI UNUTTU

Bursa'da yapılan bir sokak düğününde sosyal mesafe ve maske kuralı hiçe sayıldı. Davetlilerin el ele tutuşup oynadığı görüntüler, sosyal medyada tepki çekti.

Bakan Koca, Bursa'daki düğünü örnek verip uyardı: Meydanı gelinle damada bırakın

Bakan Koca'dan düğünlerde tedbirleri hiçe sayanlara uyarı: Meydanı gelinle damada bırakın

TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM

1 Haziran'dan itibaren koronavirüs salgınında normalleşme sürecine geçen ülkemizde vaka sayısındaki artış düne göre azaldı. Bugün açıklanan 4 Temmuz verilerine göre son 24 saatte 1154 yeni vaka tespit edildi. Böylece toplam vaka sayısı 204 bin 610'a çıktı.

20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Koronavirüs salgını nedeniyle 20 vatandaşımız ise son 24 saat içinde hayatını kaybetti. Salgının Türkiye'de görüldüğü tarihten bu yana vefat eden hasta sayısı ise 5 bin 206 oldu.

TEST SAYISI 48 BİNİN ÜZERİNDE

Ülkemizde korona belirtisi görülen 48 bin 248 kişiye son 24 saatte test yapılırken toplam test sayısı ise 3 milyon 584 bin 66'yı buldu.

1214 KİŞİ İYİLEŞTİ

Korona tedavisi görüp iyileşen hasta sayısı ise 1214 oldu. Böylece toplam iyileşen hasta sayısı 179 bin 492'ye yükseldi. Öte yandan 1093 hastanın tedavisi yoğun bakım servislerinde devam ederken 378 hasta ise solunum cihazına bağlı durumda.

Bakan Koca'dan düğünlerde tedbirleri hiçe sayanlara uyarı: Meydanı gelinle damada bırakın

Kaynak: AA / Güncel

Fahrettin Koca Twitter Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title