Haberler

Safranbolu'da Z-Kütüphane Açılışı

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün destekleriyle Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Z-Kütüphane açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün destekleriyle Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Z-Kütüphane açıldı.

Altın Safran İlkokulu'nda yapılan açılış töreninde konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, ilçede dört Z-Kütüphane kurulduğunu söyledi.

Okulların sadece fiziki anlamda değil, öğrenciler ve veliler anlamında yaşayan bir bina olmasını istediklerini ifade eden Ürkmezer, "Devletimiz okullarımızın fiziki imkanlarını geliştirmek için her türlü tedbiri alıyor ve kaynağı sağlıyor. Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü vasıtasıyla ilçemize 4 Z-Kütüphane kazandırdık. 2018 yılı içerisinde de bir bu kadar daha Z-Kütüphane sözünü aldık." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Z-Kütüphanenin açılışı yapıldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun da (TÜBİTAK) dergi gönderdiğini Z-Kütüphanede hikaye kitapları, eğitici yayınlar başta olmak üzere, bilgisayarlar, satranç oyunları gibi zeka geliştirici ve araştırmaya yardımcı olacak materyaller yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Safranbolu Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title