Haberler

Sabancı Suikastının Kilit İsmi Yunanistan'da Yakalandı

Güncelleme:

İstanbul 4. Levent'teki Sabancı Center'da 1996 yılında gerçekleştirilen Özdemir Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'nin öldürüldüğü suikastı gerçekleştiren 3 kişilik timde bulunan DHKP-C örgütü üyesi İsmail Akkol Atina'da yakalandı. Sabancı katliamının failinin ele geçirilmesini sağlayan operasyon önceki gün düzenlendi.

DHKP-C'YE DARBE

Yunan Polisi, Atina'nın Gizi semtinde 4 Türk vatandaşının kaldığı bir eve baskın yaptı. Operasyonda 18 yıldır kırmızı bülten ile aranan Mustafa Duyar ve Fehriye Erdal'la birlikte Sabancı Suikasti'ni gerçekleştiren İsmail Akkol yakalandı.

Örgütün silahlı kanat sorumlusu ve gizli lideri olduğu öne sürülen Hüseyin Fevzi Tekin ile Ankara'da geçtiğimiz yıl mart ayında AK Parti Genel Merkezi'ne Lav silahlı saldırının zanlısı Murat Korkut ve ismi açıklanmayan bir kadın da gözaltına alındı.

EVDE CEPHANE BULUNDU

Evde ayrıca, 1 kalaşnikof, 3 tüfek, 4 tabancası, 2 kısa menzilli silah, 1 otomatik Skorpion silah, 1 küçük Uzi, değişik ölçülerde mermiler, fünye, çok sayıda fişek, 6 kg C4 patlayıcı, dinamit, 1 el bombası, üzerlerinde DHKP-C amblemi bulunan bereler ve örgüt fotoğrafları ele geçirildi.

18 YILDIR KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

İsmail Akkol, Sabancı Center'da "çaycı" olarak çalışan Fehriye Erdal'la birlikte 9 Ocak 1996 tarihinde Sabancı Center'ın 25'inci katında, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı, Toyota SA Genel Müdürü Haluk Görgün ve başkanlık sekreteri Nilgün Hasefe'yi öldürmüştü.

Suikast sonrası Erdal'la birlikte yurt dışına kaçan İsmail Akkol için, Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine Interpol'ün kırmızı bülteni çıkarılmıştı. 

Akkol'un izi 2000'li yılların başında Belçika'da bulunmuştu. Eylemi birlikte gerçekleştirdiği Erdal'la birlikte bir süre Belçika'da yaşayan Akkol'un daha sonra Almanya'ya geçtiği, ardından da Yunanistan'a geldiği tespit edilmişti.

SAHTE KİMLİK KULLANDI

Örgüt tarafından "İsa" kod adı verilen Akkol'un Atina'nın Neoskosmos semtindeki üç katlı bir evin çatı katında yaşadığını belirleyen istihbarat birimleri, Akkol'un "Mehmet" ismini kullandığı ve bu isimle sahte kimlik kullandığını belirledi. 

ANKARA'DAN EKİP GİDİYOR

Yunan Anti Terör Timi'nin önceki gün gerçekleştirdiği operasyonla ilgili yetkililer Türk Emniyeti'ni bilgilendirdi. Operasyon bilgisinin alınmasından sonra MİT, Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Daire Başkanlıklarından oluşturulan özel ekip, Yunanistan'a gitmek üzere hazırlıklara başladı. Özel ekibin önümüzdeki günlerde Yunanistan'a gitmesi bekleniyor. (Kaynak: Hürriyet / Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Özdemir Sabancı Nilgün Hasefe Fahriye Erdal Yunanistan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne?
500

Yorumlar (30)

HIDIRsahit@windowslive.com:

YA İŞTE BÖYLE , FAİZ ALANLARIN SONU BAKIN İBRET ALIN , TEK KURŞUNLA KAFANA SIKARLAR , ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK GİDERLER , KİMSE ARKASINDA KİM OLDUĞUNU BULAMAZ. TABİKİ İSLAMCILAR VAR. HA YANLIŞ MI YAPMIŞLAR, YOO. GAYET GÜZEL İBRET OLSUN. DARISI BÜTÜN BANKA PATRONLARININ KAFASINA.. BURADAN DÜNYA TİCARET YANİ FAİZ MERKEZİNİ İMHA EDEN USAMEYİDE RAHMETLE ANALIM, BİR TANE FAİZCİ KOYMADI SAĞ. FAİZ ALANLAR ALLAH A VE RESULÜNE SAVAŞ AÇTIKLARINI BİLSİNLER.

6
36
yanıtYanıtla
erhnbcmimarsinan38@hotmail.com:

Benim Allahım hiç kimsenin kimseyi Allah için savaş hariç öldüremeyeceğini emreder. Anladığım kadarıyla senin Allahın başka galiba.

yanıt0
yanıt0
yavuzyavuzdemireloglu@hotmail.com:

DARISI SENİNDE BAŞINA. SABANCININ NE UYGUNSUZLUĞUNU GÖRDÜN. bu adam kadar fabrikası olan varmı Türkiye 'de .HANGİ TEKKEDE ANLATIYOLAR BUNLARI? seni DOLDURUP DOLDURUP SENİN GİBİ CAHİLLERİ PİYASAYA SÜRÜYORLAR. ezberlemiş 2 cümle faiz lobsi diye salata yapıyor lale. uğraşıp duruyoruz laf anlatacağız diye yazma kardeşim

yanıt0
yanıt0
yavuzyavuzdemireloglu@hotmail.com:

THKP-C ile adam usameyyle aynı kefeye koyuyor. arkadaş gördümde senin kadar cahilini görmedim. birisi islamcı devir biri kominist devir. kamil yazma lan sen bidaha lavuk. sabah sabah sinir katsayım yükseldi. nerden buluyolar bu cahilleri kimlere uşaklık ettiklerini,n farkında bile değilller . serbest cahil ya :)

yanıt0
yanıt0
ismylifeismailay_sakarya@hotmail.com:

sen kimin adına konuşuyorsun? Allahın ve Resulünün adının adını karıştırıp Müslümanları itham altında bırakıyorsun..sahtekar ..

yanıt0
yanıt0
HIDIRSAHIT@WINDOWSLIVE.COM:

FAİZ ALANLAR ALLAH VE RESULÜNE SAVAŞ AÇTIKLARINI BİLSİNLER -BAKARA 279 KURAN... ÇIĞRIŞMAYIN LAN BAKIN İBRET ALIN DEDİK , İBRET ALIN, DÜNYA DURDUKÇA TEFECİLERİ MÜSLÜMANLAR ZIMBALAR , ZIMBALATIR, ŞU İLK DEĞİL SON HİÇ DEĞİL... SAVAŞTAN NE ANLIYORSANIZ MAYMUNLAR... BU AYETİ BİLMEYEN MÜSLÜMAN YOK, FAİZ ALANDA BİLSİN, HESABINI YAPSIN. HADİ BAKALIM , AKILLI OLUN, BURALAR TEKİN DEYİL , BULURLAR SİZİ , KAFANIZI KOPARIRLAR DİMİ, YERİN KULAĞI VAR .

yanıt0
yanıt0
vatandaşoyn.70@hotmail.com:

Sofraya bir tabak daha koyun. Yakalandıktan sonra cezası ne olacak, yan gelip yatıp devletin ekmeğini yiyecek. Cinayet suçlarını caydırıcı olması açısından bence idam cezası getirilmeli.

31
4
yanıtYanıtla
oğuzhano-uzhan1@hotmail.com:

Asil katil israildir önce onu halletmek lazım.

9
4
yanıtYanıtla
merak konusug54f5g45f4@hotmail.com:

Birilerinin oya ihtiyacı var, yıllardır yapmadıklarını yapmaya başlamışlar ama, bu takasın karşılığında hangi tavizler verildi?

6
5
yanıtYanıtla
3 ü BİARADA NESCAFE )leblebici_1907@hotmail.:

bu tarz cinayetler deriin cinayetlerdir ve devletten başka kimse bilemez ne için yapıldığını..sadece oturduğun yerden fantazi yorum yaparsın...yok oerasyonda mustafa duyar,ismail akkol,fehriye erdal üçü biarada yakalanmış.birader bunlar nescafe mide üçü bi arada yakalansın..bunlara suikasti yaptıran,dhkpc yi yöneten,ve onların aynı evde yunanistanda saklanmasını sağlayıp ,bugünde üçünü birarada yakalayan kimdir?

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title