Haberler

Rusya, koronavirüs aşısının Haziran'da insanlar üzerinde denenebileceğini açıkladı

Güncelleme:

Tüm dünya koronavirüs salgınına karşı bir aşı ve tedavi yöntemi bulmaya kanalize olmuşken, sevindiren haber Rusya'dan geldi. Yapılan açıklamaya göre koronavirüs aşısı, hayvanlar üzerindeki testlerden sonra Haziran'da insanlarda denenmeye başlayacak.

Geçtiğimiz günlerde geliştirdikleri koronavirüs aşısının hayvanlar üzerinde test edildiğini açıklayan Rusya bir güzel haberi daha dünya ile paylaştı. Vektor Devlet Viroloji ve Biyoteknoloji Bilim Merkezi'nin Başkanı Rinat Maksyutov, aşının hayvanlar üzerindeki testlerinin devam ettiğini, insanlar üzerinde ise Haziran ayından itibaren denenebileceğini söyledi.

''AŞI, FARELER VE GELİNCİKLERDE DENENDİ''

Rusya'nın geçtiğimiz haftalarda koronavirüse karşı geliştirdiği ilacı dünya kamuoyuna duyurmasından sonra aşının test aşamalarıyla ilgili Vektor Devlet Viroloji ve Biyoteknoloji Bilim Merkezi'nin Başkanı Rinat Maksyutov, Rus devlet televizyonuna çalışmanın detaylarını anlattı. Aşının laboratuvar çalışmalarını devam ettiğini söyleyen Maksyutov bazı hayvanlarda testlerin tamamlandığını söyleyerek, "Şu ana kadar aşı fareler ve gelincikler üzerinden denendi. Primatlar üzerinde aşılama süreci devam ediyor.'' dedi.

HAZİRANDA İNSANLAR ÜZERİNE DENENECEK

Laboratuvar ortamındaki çalışmaları primat testlerini tamamladıktan sonra Nisan ayı sonuna kadar tamamlayacaklarını planlayan Maksyutov, ''Ardından bilimsel çalışmalara devam ettikten sonra Haziran ayında da aşının insanlar üzerinde denenmeye başlayacak." ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI 5 BİNE YAKLAŞTI

Rusya'da aşı çalışmaları devam ederken ülke genelinde vaka sayılarında da hızla yükseliş görülmeye devam ediyor. Rusya Koronavirüs ile Mücadele Merkezi tarafından yapılan yeni açıklamada 78 bölgede toplam vakanın 4 bin 731'e ulaştığı ifade edilirken ölü sayısının 43'e ulaştığı duyuruldu. Son 24 saatte toplam 52 kişi iyileşirken en çok vaka kaydı yine Moskova bölgesinde görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Moskova Rusya Haberler

500

Yorumlar (32)

Kerim:

Diyanet de bulmus

8
15
yanıtYanıtla
Kadir:

Bu Kaçıncı bulma.

15
2
yanıtYanıtla
Bu gidişle ruslar Bıktık artık diyecek:

Bir garip ülkede burası her şey Putinin dudakları arasında . . . . .

13
3
yanıtYanıtla
COŞTU:

Hergün birileri bişeyleri buluyor buna aşıda dahil biz daha evin yolunu zor buluyoruz piyasaları etkilemek içinmi böyle gereksiz açıklamalar yapıyorlar acaba

10
2
yanıtYanıtla
asdas:

Aşı bulmak kolay mı sanıyorsun? İlk önce virüsün anatomisini çıkartırsın, davranışlarını incelersin, mutasyona uğrayıp uğramadığını anlarsın, sonra iyi gelecek ilaçları denersin, bulduğun ilacı hayvanlarda denersin ne sonuç verecek diye, daha sonra hayvanlarda olumlu sonuç alırsan sonra insanlarda denersin, insanlarıda iyileştirirse ozaman aşı piyasaya sürülür, iyi gelmezse yan etkileri olursa veya diğer etkileri çıkarsa ortaya tekrar başa dönersin, oyüzden aşının çıkması en az 1 seneyi bulur.

yanıt2
yanıt6
Tigran:

Dünyanin kocası Rusya ve abd gerisi hikaye

3
3
yanıtYanıtla
sss:

nasıl bir haber başlığıdır. Aşıyı bulmuşlar :)))

4
2
yanıtYanıtla
İlhan:

Aşıyı Türkiye bulcak

1
5
yanıtYanıtla
inşallah:

Maskeyi yapsak yeter

yanıt0
yanıt0
ahmet tamburacı:

virüs aşısı çoktan çıktı çin bu işi bitirme noktasına getirdi Türkiye dahil birçok ülkede de deneniyor yalnız virüsten ölen sayınısı birçok ülke abartıyor bilerek oyun yapılıyor virüs bu denli ölümcül değil yeni dünya düzeni kurma senaryosu bu

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title