Haberler

Rusya'dan çok vahim açıklama: Suriye'deki muhaliflere destek ve silah vermeyi durdurun

Güncelleme:

Suriye'de muhaliflerin başlattığı İdlib operasyonu sonrası Rusya'dan açıklama geldi. Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'deki muhaliflere destek verdiğini belirtti. Türkiye'ye yapılan çağrıda Rusya'nın terörist olarak nitelendirdiği muhaliflere silah sevkiyatının da durdurulması istendi.

Türkiye destekli muhaliflerin İdlib'de operasyon başlatması sonrası Rusya'dan açıklama geldi. Rusya yaptığı açıklamada Türkiye'ye çağrı yaparak muhaliflere yapılan silah yardımının kesilmesini istedi.

MUHALİFLER OPERASYON BAŞLATTI

Suriye'de Türkiye destekli ılımlı askeri muhalifler, rejim güçlerinin İdlib'in güneyinde ele geçirdiği yerleşimleri geri almak için başlattıkları operasyonda, Serakib ilçesinin kuzeybatısında yer alan Neyrab köyüne girdi. Köydeki rejim hedeflerine yönelik topçu atışlarının ardından karadan ilerlemeye başlayan ılımlı askeri muhalifler, rejime ait bir tank ve bir de zırhlı personel taşıyıcıyı imha ederken, bir tankı da ele geçirdi.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE ÇAĞRI

Türkiye destekli muhaliflerin Kminas ve Neyrab bölgelerinde Suriye ordusunun savunmasını Türk ordusunun desteğiyle kırdığını vurgulayan Rusya, saldırılar sonucunda 4 Suriye askerinin yaralandığını duydu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Rusya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title