Haberler

Restorasyonu önümüzdeki aylarda başlayacak olan Tarihi Sinop Cezaevi havadan görüntülendi

Güncelleme:

Restorasyonu önümüzdeki aylarda başlayacak olan Tarihi Sinop Cezaevi havadan görüntülendi Anadolu'nun Alkatrazı restore edilecekSİNOP - Tarihi Sinop Cezaevi'nin restorasyon uygulamasına Kasım ya da Aralık ayında başlanacak.

Restorasyonu önümüzdeki aylarda başlayacak olan Tarihi Sinop Cezaevi havadan görüntülendi

Anadolu'nun Alkatrazı restore edilecek

SİNOP - Tarihi Sinop Cezaevi'nin restorasyon uygulamasına Kasım ya da Aralık ayında başlanacak.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sinop Tarihi Cezaevi bildiğim kadarıyla 1999 yılından beri müze olarak kullanılıyor. Giderek artan bir talep var cezaevine. Ancak müzenin karakteristiği ile hapishane müzesi olmasından dolayı çok da benzeri yok Türkiye'de. Biraz kara turizmi gibi oluyor bu yüzden. İnsanların bir yeri bir daha görmekten çekindiği bir yer. O yüzden müzenin Sinop'a çok ciddi bir katkısı var. Çok merak ediliyor. Ancak müze kendisini geliştirmezse, değişiklik yapmazsa, restorasyon yapılmazsa çok uzun süre bunu sürdürmesi zor olur. Dolayısıyla buranın mutlaka bir restorasyon ihtiyacı var. Zaten bununla ilgili bildiğim kadarıyla Avrupa Birliği projesinde kalan bir hibe vardı. Onun üzerinde yapılan bir ihale şuan da sürdürülüyor diye biliyorum. Önümüzdeki yıl başında restorasyon çalışmalarına başlanacağı söyleniyor. 2 yıldan önce bitecek çalışma değil ama. Bittiği zaman çok daha fazla insanın birden fazla ziyaret etmek isteyeceği bir yer gibi görünüyor. Bu tür müzelerin Sinop gibi yerlere çok ciddi katkısı oluyor. Kültür ve tarih üzerine turizm yapan yerlerde özellikle müzeler çok önemli. Tarihi cezaevinin de tek başına uzun süre bunu sürdürmesi zor Sinop'ta. Mutlaka başka müzelerde buna eklenmeli diye düşünüyorum" dedi.

"Restorasyon yapıldıktan sonra daha fazla ziyaretçi geleceğini umuyorum"

Sinop Tarihi Cezaevine ziyaretçi sayısının restore edildikten sonra daha fazla olacağını belirten Çobanoğlu, "Ziyaretçi sayısı olarak ise geçmiş yıllarda 2018'e kadar nispeten bir artış görünüyordu. Geçen sene boyunca 250 bin, ondan önceki sene 170 bin civarında ziyaretçi sayısı görüldü. Bu sene ilk 6 ayda 98 bin civarından görünüyor. Tabii yazın daha çok artacağı için özellikle temmuz, ağustos aylarında ziyaretçi sayısının daha fazla olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla toplamda yıl bazında düşündüğümüzde 200 binin üzerinde mutlaka ziyaretçi alacaktır. Ama bence geçen seneye göre daha düşük olacak. Çünkü bu sene ziyaretçi sayımız biraz daha az gibi geliyor. Görüntü öyle. Bu tabii ki genel eğilimden dolayı. Ama önümüzdeki yıllarda restorasyon yapıldıktan sonra çok daha fazla ziyaretçi geleceğini umuyorum" dedi.

Cezaevini ziyaret eden Hasan Basri Taraklıoğlu ise "Hemen hemen her sene geliyorum. Her seferinde farklı bir heyecan yaşıyorum. Burada zamanında insanların yaşadığı duyguları taklit etmek çok farklı bir olay. Şu anda bile tüylerim ürperiyor. Allah kimsenin özgürlüğünü elinden almasın" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş yaptığı açıklamada, tarihi cezaevinin restorasyonu için Dışişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde gerçekleştirdikleri girişimler sonucu AB hibe fonlarından 5 milyon avroluk bütçenin karşılandığını belirtmişti.

Uzun zamandır çok yakından ve ısrarlı bir şekilde takip ettiği çalışmada son aşamaya gelindiğini aktaran Maviş, Sinop Tarihi Cezaevi restorasyonunun müşavirlik bileşeninin ilk aşama ihale değerlendirilmesinin tamamlandığını, yükümlülük şartlarını taşıyan 8 firmanın teklif vermeye hak kazandığını söylemişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Sinop Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title