Haberler

Rekabet Kurumu, 2017'de 184 Adet Birleşme ve Devralma İşlemi İnceledi

Rekabet Kurumu, 2017'de 184 adet birleşme ve devralma işlemi inceledi Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak: "2017'de 184 adet birleşme ve devralma işlemi inceledik.

Rekabet Kurumu, 2017'de 184 adet birleşme ve devralma işlemi inceledi

Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak :

"2017'de 184 adet birleşme ve devralma işlemi inceledik. Bunlardan 168'i birleşme ve devralma dosyası, 5'i özelleştirme, 8 tanesi ya ciro işini aşmadığı için ya da bildirime tabi olmadığı için kapsam dışı, 3 tane de bilgi notu.

" Türkiye'de faaliyet gösteren teşebbüsler açısından gerçekleşen sayıya baktığımız zaman 184 adet işlemin 90'ının bu kapsamda olduğunu görüyoruz. Bunlardan 31 tanesinin tarafları Türk olan işlemler. İşlem hacmi bakımından da bunlar 5.27 milyar TL"

"Tarafların bir tarafı Türk, bir tarafı yabancı olanların işlem sayısı 54 ve işlem hacmi bakımından yaklaşık 10.99 milyar TL. Tarafların tamamı yabancı olan 5 adet işlem var. Türkiye pazarını etkileyen işlemler bunlar. Bunların işlem değeri de 6.04 milyar TL"

"Toplamda da 22.31 milyar TL'lik bir işlem hacmi gerçekleşmiş durumda. 2016'ya kıyasla bir miktar düşüş var. 2016'daki rakam 29.2 milyar TL'ydi"

ANKARA - Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak, 2017'de 184 adet birleşme ve devralma işlemi incelediklerini belirterek, "Bunlardan 168'i birleşme ve devralma dosyası, 5'i özelleştirme, 8 tanesi ya ciro işini aşmadığı için ya da bildirime tabi olmadığı için kapsam dışı, 3 tane de bilgi notu" dedi.

Rekabet Kurumu Başkanı Torlak, 2017 yılı Birleşme ve Devralma Görünüm Raporu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. 2013 yılından bu yana Birleşme ve Devralma Görünüm Raporu yayınladıklarını dile getiren Torlak, özellikle hem işlem sayısı hem de işlem değeri açısından bazı değerleri paylaşacaklarını belirtti. 2017'de 184 adet birleşme ve devralma işlemi incelediklerini kaydeden Torlak, "Bunlardan 168'i birleşme ve devralma dosyası, 5'i özelleştirme, 8 tanesi ya ciro işini aşmadığı için ya da bildirime tabi olmadığı için kapsam dışı, 3 tane de bilgi notu. Son 5 yılın ortalaması 196. Dolayısıyla son 5 yılın biraz altında bir ortalama var. Türkiye'de faaliyet gösteren teşebbüsler açısından gerçekleşen sayıya baktığımız zaman 184 adet işlemin 90'ının bu kapsamda olduğunu görüyoruz. Bunlardan 31 tanesinin tarafları Türk olan işlemler. İşlem hacmi bakımından da bunlar 5.27 milyar TL. Tarafların bir tarafı Türk, bir tarafı yabancı olanların işlem sayısı 54 ve işlem hacmi bakımından yaklaşık 10.99 milyar TL. Tarafların tamamı yabancı olan 5 adet işlem var. Türkiye pazarını etkileyen işlemler bunlar. Bunların işlem değeri de 6.04 milyar TL. Toplamda da 22.31 milyar TL'lik bir işlem hacmi gerçekleşmiş durumda. 2016'ya kıyasla bir miktar düşüş var. 2016'daki rakam 29.2 milyar TL'ydi" diye konuştu.

Torlak, 2016'ya göre 2017'de işlem sayısı ve işlem hacmi bakımından bir miktar azalma olduğunu belirterek, özellikle Türkiye'nin üçüncü çeyreği için açıklanmış olan büyüme rakamlarını dikkate aldıkları zaman 2018'de bunun artacağını düşündüklerini ifade etti.

Rekabet Kurumu olarak sahaya indikleri pek çok sektör olduğunu aktaran Torlak, "Biz elinde sopa olan, sahaya indiğimiz de varsa bir problem bu problemi hemen ortadan kaldıracağı düşünülen bir kurum değiliz. Bizim sahaya inmemiz demek ya re'sen ya da yapılan müracaatlar üzerine problemin varlığını tespit etmek. Geçmişte başlayıp devam eden gerek gıda gerekse de diğer sektörlere ilişkin devam eden dosyalarımız var. Bu dosyaların nihai değerlendirmelerinde de ortaya çıkacak sonuca göre elbette kararlar veriliyor. Dolayısıyla, Rekabet Kurumu'nun elinde sihirli bir değnek var, o değneği gerek sahaya indiğinde, gerek sahaya inmeden yapacağı açıklamalarla Türkiye'de fiyatlar anlamında buna etki edecek diye düşünmeyiz. Ama etkilerini sonradan ölçme şansımız var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ömer Torlak Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title