Haberler

Putin'in Stratejisti: Kürtleri Kimlik Bunalımından Çıkaracak Tek Lider Erdoğan

Güncelleme:

Putin'in başstratejisti Aleksandr Dugin, kimlik bunalımı yaşayan Kürtlere Ortadoğu'da misyon yükleyecek tek liderin Erdoğan olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başstratejisti Aleksandr Dugin, Ortadoğu'daki son gelişmeleri ve Türkiye'nin bölge politikalarındaki önemini değerlendirdi. Ortadoğu halklarının kimlik bunalımı yaşadığını vurgulayan Dugin, Rusya, İran ve Türkiye'nin parçalanmaya engel olacak ittifakı kurduğuna dikkat çekip, Kürtlere bir misyon yükleyebilecek tek odağın Erdoğan olduğunu söyledi.

TÜRKİYE İŞGAL EDİLECEKTİ

Star Gazetesi'nin haberine göre 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ve Ankara-Moskova diyaloguna ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulunan Dugin, "FETÖ amacına ulaşsaydı Türkiye işgal edilecekti" dedi.

"KÜRTLERİ AVRASYA PROJESİNE DAHİL ETMELİYİZ"

Sözlerine devam eden Dugin, Kürtleri kast ederek,"Onları manipüle ederek Suriye'yi, Türkiye'yi ve İran'ı yıkacaklar. Fakat aynı zamanda Kürtleri korkutmamamız gerekiyor. Onlara saygı duymalıyız ve Avrasya projesine dahil etmeliyiz. Kürt devleti kurulursa ABD'nin eline bırakılmamalı. Onlar bunu bölgeyi karıştırmak için istiyorlar. Herhangi bir grubu ABD'nin eline teslim etmek daha fazla kana sebep olacaktır." dedi.

"KÜRTLER BİZİM TARAFIMIZDA OLMALI"

İşte Dugin'in değerlendirmelerinin devamı:

Bölgedeki ABD etkisini kırmalıyız. Kürtler bizim tarafımızda olmalı. Mesela Barzani yönetimi Türkiye'ye karşı değil. Ankara için sorun terör grupları, yani PYD ve PKK. Özellikle bu dönemde ABD daha çok PYD'ye odaklandı. Suriye'nin kuzeyinde altı tane askeri üsleri var, Rusya'nın veya Türkiye'nin söz sahibi olmasını istemiyorlar.

"ABD KÜRTLERİN DEVLET İSTEĞİNİ KULLANIYOR"

Kürtler bölgede devlet sahibi olmak istiyor. ABD de bu isteği kendi çıkarları için kullanıyor. Bence Ankara'nın bölgedeki etkisi çok yüksek. Rusya bir başka güç odağı. İran'ı da katabiliriz. Dolayısıyla, Kürt faktörünü korkutmadan nasıl bir sonuç bulacağız buna odaklanmalıyız.

"ERDOĞAN, KÜRTLERE KİMLİK SUNABİLİR"

Türkiye'yi anlıyorum. Bölgede PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin hareketlerinden endişe duyuyor. PYD Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehdit ediyor. Kürtler kimliklerini bilmiyorlar. Türkiye onlara bir kimlik, görev sunabilir. Ortadoğu'da bunu yapabilecek tek güç Cumhurbaşkanı Erdoğan. Fakat farklı ideolojilerin çatışması nedeniyle bu potansiyelini ortaya çıkaramıyor. Birlikte hareket etmeliyiz Rusya ve Türkiye Atlantikçilerin Ortadoğu'yu parçalamasına izin vermemeli.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Rusya Federasyonu Vladimir Putin Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title