Haberler

Prof. Dr. Melih Us'tan dikkat çeken koronavirüs açıklaması: Gripten 10 kat fazla öldürüyor

Güncelleme:

Habertürk'te yayınlanan 'Nedir Ne Değildir' programına konuk olan Prof. Dr. Mehmet Uslu, koronavirüsün yayılmasını önlemek için maske kullanımının önemine dikkat çekti. Hastalığın ciddiyetini örnekler üzerinden anlatan Uslu, "Bir de şöyle bir söylem var; Gripten de bir sürü insan ölüyor. Gribin aşısı var. Bu gribin 10 misli öldürüyor" dedi.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de 356 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 18 bin 135'e yükseldi. Türkiye'de koronavirüs vakaları yükselirken Prof. Dr. Mehmet Us'tan önemli uyarılar geldi. Maske kullanımının önemine dikkat çeken Us, "Çünkü karşımızdaki çok ciddi bir hastalık. Normal bir hastalık değil" dedi. Hastalığın ciddiyetini örnekler üzerinden anlatan Uslu, "Bir de şöyle bir söylem var; Gripten de bir sürü insan ölüyor. Gribin aşısı var. Bu gribin 10 misli öldürüyor" ifadelerini kullandı.

"HASTALIĞI ASEMPTOMATİK VAKALAR YAYIYOR"

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un hazırlayıp sunduğu 'Nedir Ne Değildir' programına konuk olan Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Melih Us, koronavirüsü önlemek için maske kullanımının önemine dikkat çekti.

Hastalığı asemptomatik vakaların yaydığını belirten Us, Türkiye'nin tekstil ülkesi olduğunun altını çizip herkesin maske takması gerektiğini söyledi. Artık tüm doktorların da maske kullanılsın noktasına gelmeye başladığının altını çizen Us gerekirse devletin bu konuda destek olması gerektiğini ifade etti.

"DIŞARI ÇIKANA DA MASKE TAKACAĞIZ"

Hizmet sektöründe çalışan birçok kişinin bulunduğunu hatırlatan Prof. Us, "2 hafta pik dönem çok önemli diyoruz. İki şey yapacaksınız izole edeceğiz, dışarı çıkana da maske takacağız. Bunun başka yolu yok" dedi.

En kötü ihtimalin düşünülmesini isteyen Us, "Çünkü karşımızdaki çok ciddi bir hastalık. Ölüm oranı çok yüksek. Normal bir hastalık değil" uyarısında bulundu.

"2 HAFTADA BU İŞ BİTMEYECEK"

Türkiye'nin ventilatör yapacak gücünün olduğu bir ortamda maskenin konuşulmaması gerektiğini söyleyen Prof. Melih Us, salgının iki haftada bitecekmiş gibi algılanmamasını istedi ve "Bu bir maraton. Yani 100 metre koşusu değil. 2 haftada bu iş bitmeyecek. Sadece şunu göreceğiz. Bunu kontrol altına alabildik mi alamadık mı. 2 hafta sonra bitti hadi artık çıkalım beklentisi içine de girilmesin" diye konuştu.

"ÖLENLERİN YAŞ ORTALAMASI 64"

ABD'nin Seattle kentindeki 9 hastaneden 5 gün önce bir veri geldiğini belirten Prof. Us, bu veriye göre 24 kritik hastanın değerlendirildiğini ifade ederek, "Bu kişilerin yarısı ölmüş. Ama asıl önemli olan bu vakaların yüzde 67'si evden gelmiş. Bu hastaların yüzde 50'sinde hiç ateş veya öksürük yok. Bizim vaka tanımımızda ateş çok önemli kriter. İlk şikayeti başlıyor 4 gün sonra yoğun bakım. Bu hastaların yaşları 23 ile 97. Ölenlerin yaş ortalaması 64" dedi.

"BU İŞİN ŞAKASI YOK"

Bu hastalığın çok ciddi olduğunu 3 hafta öncede söylediklerinin altını çizen Us, "Yoğun bakıma girenlerin yarısı kaybediliyor. Bu işin şakası yok. Yüzde 3-5 ölüme takılmasınlar. Hekimleri çaresiz bırakıyor bu hastalık. Strateji geliştiremiyorsunuz. Bir de şöyle bir söylem var; Gripten de bir sürü insan ölüyor. Gribin aşısı var. Tedavisi var belli ilaçlar var. Bu gribin 10 misli öldürüyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Nedir Ne Değildir Habertürk Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title