Haberler

Portakal Bahçesinde 80 Kilogram Patlayıcı Bulundu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'nın üst düzey iki mensubunun etkisiz hale getirildiği operasyonda bulunan dökümanlardan yola çıkan polis ekipleri, Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde bir portakal bahçesinde 80 kilo plastik patlayıcı ile 2 el bombası, 4 fünye ve 1 ateşleyici düzenek...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'nın üst düzey iki mensubunun etkisiz hale getirildiği operasyonda bulunan dökümanlardan yola çıkan polis ekipleri, Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde bir portakal bahçesinde 80 kilo plastik patlayıcı ile 2 el bombası, 4 fünye ve 1 ateşleyici düzenek ele geçirdi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 17 Şubat'ta Mardin'in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen terör operasyonunda ölü olarak ele geçirilen PKK/KCK terör örgütünün silahlı yapılanması HPG bünyesinde sözde Mardin eyaleti özel kuvvet komutanı Behzat kod adlı M.C. ile beraberindeki Rojhat-Bürüks kod adlı A.K'nin üzerinden çıkan dökümanlar ekiplerce incelemeye alındı.

Dökümanlarda Mersin'in merkez Akdeniz ilçesindeki bir arazide gömülü şekilde patlayıcı madde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Teröristlerin özellikle 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan halk oylaması öncesi toplumda kaos ve kargaşa yaratmak, huzur ve güven ortamının bozulmasını sağlamak, güvenlik güçleri ile hassas durumda bulunan kamu kurum ve kuruluşlara yönelik olarak gerçekleştirilecek muhtemel eylemlerde kullanmak amacıyla patlayıcı maddeleri gömmüş olabileceği ihtimali üzerinde de duran Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri Bekirdeyolu mevkisindeki adrese operasyon düzenlendi.

"Dixo" isimli dedektör köpeğin de yer aldığı aramada portakal bahçesinin içerisindeki bir evin önüne gömülü şekilde 55 paket içerisinde 80 kilogram plastik patlayıcı madde, 2 el bombası, 4 fünye ve 1 ateşleyici düzenek ele geçirildi.

Patlayıcı maddeleri gömen kişi ya da kişilerin belirlenip yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Nusaybin Akdeniz Mardin Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title