Haberler

PKK'nın Sözde "Karargahı" Başlarına Çöktü

PKK'nın sözde "Karargahı" başlarına çöktü -Tunceli'de MİT'in bulup, komandonun etkisiz hale getirdiği 1'i terör arananlar yeşil listesinde yer alan 8 teröristle ilgili operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı -12 yıl önce örgüte katılan teröristin bölgedeki tüm eylemlerin sorumlusu...

Pkk'nın sözde "Karargahı" başlarına çöktü

-Tunceli'de MİT'in bulup, komandonun etkisiz hale getirdiği 1'i terör arananlar yeşil listesinde yer alan 8 teröristle ilgili operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı

-12 yıl önce örgüte katılan teröristin bölgedeki tüm eylemlerin sorumlusu olduğu öğrenildi

TUNCELİ - Tunceli'de 8 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, sığınağın bölgede "Karargah" şeklinde kullanıldığı, teröristlerin bir çok işlerini burada hallettikleri ortaya çıktı.

Tunceli'de Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), terör örgütü PKK'nın sığınağını tespit etmesinin ardından Jandarma Komando timlerinin 8 teröristi etkisiz hale getirmesiyle sonuçlanan operasyonun detayları ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, MİT'in başarılı çalışması sonucu Pülümür ilçesi Kızılmescit-Karagöl Dere mevkiinde teröristlerin "Karargah" olarak kullandığı 1 metrelik girişi bulunan yerin altındaki sığınağı tespit edildi. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı koordinesinde planlı bir çalışma yapılarak Tunceli ve Bingöl'den Jandarma Komando timleri mağaraya belirli bir mesafede helikopterlerden indirildi. Mağaranın bulunduğu bölgeyi sessiz bir şekilde tamamen saran timlere, İnsansız Hava Aracı'da havadan destek verdi. Mağaranın çevresi sarılmasının ardından operasyona başlayan timler "Teslim olun" çağrısı yaptı. Çağrıya teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma başladı. Hem havadan hem karadan ateş altına alınan teröristlerin 8'i de ölü olarak ele geçirildi.

Yeşil listedeki terörist bölgedeki tüm eylemlerin faili

Operasyonda ölü olarak ele geçirilen 8 teröristten birinin başına 1 milyon lira ödül konulan ve İçişleri Bakanlığı'nın terör arananlar Yeşil listesinde yer alan "Ferhat Yılmaz" kod adlı Murat Dağ olduğu ve sözde Pülümür Bağır gücü sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Yeşil listedeki teröristin 12 yıl önce örgüte katıldığı bölgedeki bir çok eylemin talimatını veren ele başlarından olduğu öğrenildi.

"Karargah" olarak kullanılıyormuş

8 teröristin ölü olarak ele geçirildiği sığınağın bölgede "Karargah" olarak kullanıldığı da ortaya çıktı. Kış için 2 ton gıda malzemesi depolayan teröristlerin, terörist kıyafeti dikimi için 10 top kumaş ve 2 dikiş makinesini de sığınağa getirdiği belirlendi.

Tunceli Valiliği de, ölü olarak ele geçirilen 8 teröristten 5 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 3 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Glock marka tabanca, 1 adet radyo tipi telsiz, 1 adet el dürbünü, 30 adet terörist kıyafeti, 300 adet mermi, örgütsel doküman ve kitap ele geçirildiğini de bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İçişleri Bakanlığı Pülümür PKK 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title