Haberler

Mahkemeden milyonlarca sürücüyü ilgilendiren emsal karar! Ceza iptal edildi

Güncelleme:

İzmir'de, belirtilen tarihte ve saatte söz konusu bölgede olmadığı halde hak ihlali gerekçesiyle bin lira trafik cezası kesilen sürücü, cezanın iptali için dava açtı. Mahkeme, emsal bir karar vererek, "idarece ceza tutanağından başka delil sunulmadığı" gerekçesiyle itirazı kabul etti.

Birçok sürücüyü ilgilendiren karar, İzmir 6. Sulh Ceza Hakimliğinde görülen davada verildi. Edinilen bilgiye göre, bir araç sürücüsüne 10 Ocak 2019 tarihinde aksi bir durum olmadığı halde emniyet şeridini kullandığı gerekçesiyle bin liralık trafik cezası geldi. Tebliğ edilen ceza tutanağına baktığında, evrakta yazan 2 Ocak 2019'da Bornova-Karşıyaka çevre yolundaki Osmangazi viyadüklerinde değil Mürsel Paşa-Altınyol Mavişehir istikametinde olduğunu hatırlayan şahıs, cezaya itiraz etti. Söz konusu tarih ve saatte o bölgede bulunmadığına ilişkin delilleri mahkemeye sunan araç sürücüsü, mahkemenin verdiği emsal kararla cezayı ödemekten kurtuldu.

Mahkemenin verdiği kararda şu ifadeler kullanıldı:

'CEZA TUTANAĞINDAN BAŞKA DELİL YOK'

"İtiraza konu olan idari para cezası tutanağının itiraz dilekçesinden ve kurum cevabından itiraz eden adına 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 46/2-f maddesi gereğince idari para cezası tutanağı düzenlendiği, tutanağın itiraz edene 10/01/2019 tarihinde itiraz başvurusunda bulunduğu anlaşılmıştır.

Müterizin dilekçesi ve ekleri ile ilgili kurumun cevabi yazısı bir bütün olarak değerlendirildiğinde; 02/01/2019 günü Bornova-Karşıyaka çevre yolu üzerinde bulunan Osmangazi viyadükleri üzerinde söz konusu araç ile ilgilili olarak K.T.K'nun 46/2-F maddesi araç sürücüsü tarafından ihlal edildiği gerekçesi ile muteriz hakkında itiraza konu idari para cezası tutanağı düzenlendiği, muterizin itiraz dilekçesinde, bahse konu cezanın kesildiği tarih ve saatte ihlal yeri olan Bornova viyadüğünde olmadığı, Mürsel Paşa Altınyol-Mavişehir istikametinde olduğunu belirterek itiraz başvurusunda bulunduğu anlaşılmıştır.

Muterizin itiraza yönelik ısrarlı beyanı ve iddiaları karşısında idarece ceza tutanağından başkaca delil sunulmadığı ihlale ilişkin denetime elverişli ihlal tespit tutanağının bulunmadığı anlaşılmakla itirazın reddine ilişkin tam bir vicdani kanaat oluşmadığından itirazın kabulün dair aşağıdaki şekilde karar verilmiştir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title