Haberler

Özbekistan'da İnsan Hakları Asya Forumu - Semerkant

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin dünyanın çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığını ve bu anlamda birçok uluslararası kuruluşun takdirini kazandığını söyledi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin dünyanın çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığını ve bu anlamda birçok uluslararası kuruluşun takdirini kazandığını söyledi.

İnsan Hakları Asya Forumu Özbekistan'ın tarihi Semerkant şehrinde başladı.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 70. yılı dolayısıyla Özbekistan hükümeti, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Birleşmiş Milletlerin (BM) çeşitli kuruluşları tarafından organize edilen foruma 100'e yakın ülkeden 120'den fazla yetkili katılıyor.

Özbekistan Senatosu Başkanı Nigmatulla Yoldaşev, BM Genel Sekreteri Yardımcısı Michael Moller, AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu Direktörü Ingibjörg Gisladottir, AGİT Parlamenterler Asamblesi Başkanı George Tsereteli'nin yer aldığı forumda, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de hazır bulundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in görüntülü mesaj gönderdiği forumun açılışında konuşan Yoldaşev, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in forum katılımcılarına mesajını okudu.

Gisladottir de son dönemde Özbekistan'ın, aralarında insan haklarının da olduğu çeşitli alanlarda reformlar yaptığını anımsatarak, bu forumun da insan hakları alanındaki reform ve çalışmaların gözden geçirilmesi için iyi bir fırsat oluşturduğunu bildirdi.

Forumda konuşan Çavuşoğlu da ulusal ve uluslararası çatışmaların insan hakları ve hukuk devleti gibi sağlam temellere dayanmadan sonlandırılamayacağını vurguladı.

Çavuşoğlu, "Türkiye, Suriye'den, Afganistan'dan ve Irak'tan gelen çok sayıda mülteciye, sığınmacıya ev sahipliği yaptığı ve insanların en çok ihtiyaç duyduğu zamanlarda taviz vermeden ve zamanında müdahale ederek temel insan haklarını sağladığı için başta BM olmak üzere tüm uluslararası kuruluşların takdirini kazanmıştır." dedi.

Forum kapsamında Özbekistan Parlamentosu Yasama Meclisi ve Senatosu ile AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu ve AGİT Özbekistan Koordinatörlüğü arasında iş birliği memorandumu imzalandı.

Yarın sona erecek forumun ardından İnsan Hakları Asya Forumu Semerkant Deklarasyonu'nun kabul edilmesi öngörülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Özbekistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title