Haberler

Tekrarlanan İstanbul seçimi Ekrem İmamoğlu'nun zaferiyle sonuçlandı! İşte tüm detaylar

Güncelleme:

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu yaklaşık 10 puanlık bir farkla kazandı. Sandıkların yüzde 99,4'ü açıldı. Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 54,03'nü Binali Yıldırım ise yüzde 45,09'unu aldı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 6 Mayıs'ta verdiği, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptali" kararı üzerine, İstanbullular sandık başına gitti. Seçimde, Cumhur İttifakı'nın (AK Parti) adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı'nın (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi'nin adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi'nin adayı Mustafa İlker Yücel yarıştı.

YSK kararına göre, İstanbul'da saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi, 17.00 itibarıyla sona erdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, sandıkların yüzde 99,37'si açıldı. Buna göre, oyların yüzde 54,03'ünü alan Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım ise oyların yüzde 45,09'unu aldı. Saadet Partisi Adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,55, Vatan Partisi Adayı Mustafa İlker Yücel ise yüzde 0,17 oy aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İMAMOĞLU'NU TEBRİK ETTİ

SAAT 21.19: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kesin olmayan sonuçlara göre İBB Başkanı seçilen İmamoğlu'nu tebrik etti. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonuçlarının İstanbul'umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugün bir kez daha tecelli etmiştir. Gayrı resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum" dedi. Erdoğan, "Bundan önce olduğu gibi önümüzdeki süreçte de demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, ülkemizin barış, refah ve istikrarından taviz vermeden, Cumhur İttifakı'nın ilkeleri çerçevesinde, birlik ve beraberlik içinde, 2023 hedeflerimize yürüyeceğiz" ifadesine yer verdi.

Erdoğan, "Bu ay sonu gerçekleştirilecek G-20 Zirvesi, Çin ziyareti ve ardından Güney Avrupa ve Balkanlar Zirvesi başta olmak üzere, Türkiye'nin önündeki tüm iç ve dış meselelere, milli menfaatlerimiz doğrultusunda titizlikle eğilmeye devam edeceğiz" paylaşımında bulundu.

KARAMOLLAOĞLU: MİLLETİMİZİN İRADESİ TECELLİ ETMİŞTİR

SAAT 20.42: Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimizin iradesi tecelli etmiştir. Bize düşen bu karara saygı duymaktır. Bu sebeple İstanbul seçimlerinin milletimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyor, sandıktan çıkan sonucun 82 milyonun kardeşliğinin pekişmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

BAHÇELİ'DEN YAZILI AÇIKLAMA

SAAT 20.36: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kesin olmayan seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları ifade etti:

"Türkiye artık esas gündemine dönmeli, seçim süreci kapanmalıdır. Bu kapsamda yeni bir erken seçim bahsi açmak ülkemize yapılacak en büyük kötülükler arasındadır. Şu anki tabloya göre CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının öne çıkması 23 Haziran seçimine bakışımızı asla değiştirmeyecek, hakkın ve hakikatin safındaki inançlı duruşumuzu etkilemeyecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ihtiyaç duyduğu reformlar, yasal düzenlemeler, kurumsal düzeltmeler ve geleceği kavrayıp kucaklayan milli stratejiler ortak akıl ve ortak çabayla hayata geçirilmelidir. Bilinmelidir ki Cumhur İttifakı kutlu varlığını güçlü bir şekilde muhafaza ve müdafaa edecektir. Hiç kimse Cumhur İttifakı üzerinde spekülasyona tevessül etmemelidir. Kaldı ki Türkiye'nin artan sorunlarına karşı Yenikapı ruhuyla hareket edeceğimiz tartışmasız bir gerçektir."

MERAL AKŞENER: HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

SAAT 20.28: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu'nu kazandığı belediye başkanlığı için teşekkür ettiği konuşmasında, sonuçların iktidar için de bir uyarı olduğunu söyledi. Akşener'in İstanbul seçimi değerlendirmesi şöyle:

"23 Haziran seçimi, 31 Mart'taki seçim sonucu yok sayan iktidara ve küçük ortağına yapılmış ciddi bir uyarıdır. Milletimiz bu zihniyetin kulağını çekmiştir, İstanbul'da biraz morartmıştır. İstanbullu ve İstanbul'da yaşayan tüm hemşehrililerime teşekkür ediyorum. Üsküdar'daki komşularıma da ayrıca teşekkür ediyorum Bu seçimin kazananı milli iradedir, İstanbul'dur. Herkes başını iki elinin arasına almalıdır. Milletimiz 'ben yaptım oldu diyenlere', karar benim demiştir. Türk milletine yazdıkları bu demokrasi destanı için teşekkür ediyorum. Artık biz varız, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."

Tekrarlanan İstanbul seçimi Ekrem İmamoğlu'nun zaferiyle sonuçlandı! İşte tüm detaylar

YAVAŞ: İSTANBUL'DA DA HAK YERİNİ BULDU

SAAT 20.25: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarıyla ilgili "İstanbul'da da hak yerini buldu" yorumunda bulundu.

KILIÇDAROĞLU: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK DEMİŞTİK VE OLDU

SAAT 19.30: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Her şey çok güzel olacak demiştik ve #HerŞeyÇokGüzelOldu!" ifadesine yer verdi.

İMAMOĞLU: BU BİR ZAFER DEĞİLDİR, YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR

SAAT 19.35: CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, sonuçların gelmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı.İmamoğlu, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlendiği basın toplantısında, duygularını paylaşmadan önce Türkiye'ye ve Türkiye adına dünyaya birkaç cümle etme konusunda kendini sorumlu hissettiğini belirtti.

Türkiye'de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yana olduklarını vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Maalesef demokrasinin saati 31 Mart akşamı çalışmadı, yaşanan her şeyi tüm milletimiz biliyor. Detaylarına girecek değilim. Ama saatleri durdurarak zamanın akışını asla ve asla önleyemezsiniz. Gerçekleri üzerini örterek asla ve asla gizleyemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra aynı zamanda hesap pusulasının çıktığını da tüm vatandaşlarıma duyurmak isterim. Vatandaş 31 Mart'tan bugüne bu ülkeye yaşatılanların, yapılan haksızlığın hesabını o bir avuç insana kesmiştir. Bu İstanbul'da bir sayfa kapandı yeni sayfa açıldı anlamına gelmiyor.

Sevinmek bir başka kimsenin kalbini kırmak anlamına asla gelmez. Bu konuda bütün vatandaşlarımızı en hassas bir şekilde davranmaya davet ediyorum. Bu bir zafer değildir, yeni bir başlangıçtır. Yarın birbirimizin yüzüne bakacağımızı ve yarından itibaren bir belediye başkanı olarak 16 milyon insana eşit davranacağımızı buradan duyurmak istiyorum.

YILDIRIM: İMAMOĞLU ÖNDE, TEBRİK EDİYORUM

SAAT 19.17: AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı ilk açıklamada "Şu an itibarıyla rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum" dedi. Yıldırım, "Seçim demek demokrasi demektir, bu seçimlerle Türkiye'de demokrasinin en iyi şekilde kusursuz işlediğini bir kez daha ortaya koymuştur. İstanbulluların yararına yapacağı her türlü işte de kendisine (Ekrem İmamoğlu) yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bu sonuçların İstanbulumuza, İstanbul'un geleceğine hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum" diye konuştu.

Tekrarlanan İstanbul seçimi Ekrem İmamoğlu'nun zaferiyle sonuçlandı! İşte tüm detaylar

YSK: SEÇİM YASAĞI 19.15'TE KALKACAK

SAAT 19.05: YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin yayın yasağının saat 19.15 itibarıyla kalkacağını duyurdu.

AA: VERİ AKIŞI 19.30'DA BAŞLAYACAK

SAAT 18.45: Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarıyla ilgili abonelerine duyurduğu açıklamasında, "Sayın abonelerimiz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili veri akışı saat 19.30'da başlayacaktır" ifadesine yer verdi.

Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Merak ettim. Anadolu Ajansı 23 Haziran seçimlerinde nereden aldığı verileri açıklayacak? 31 Mart seçimlerinde hala söylemedi de" paylaşımında bulundu.

BİNALİ YILDIRIM AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NA GELDİ

SAAT 18.43: İstanbul seçimlerinde oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım, AK Parti'nin İl Başkanlığı'na geçti.

Yıldırım'ı İl Başkanlığı'na gelişinde AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal ile Ali İhsan Yavuz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve milletvekilleri karşıladı. Bu arada AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na geldi.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI: HAZIRIZ, BAŞLIYORUZ

SAAT 18.20: CHP İstanbul İl Başkanlığı Twitter hesabı üzerinden "Hazırız, başlıyoruz" notuyla, Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu'nun fotoğrafını paylaştı.

Sandıklar kapandı, oy sayma işlemi başladı! Seçim yasaklarının kalkması bekleniyor

YILDIRIM: SANDIKLARI TERK ETMEYELİM

SAAT 18.15: AK Parti'nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kıymetli müşahit kardeşlerim, görevinizi lâyıkıyla yapacağınızdan hiç şüphem yok. Son ana kadar oylarımıza sahip çıkalım, sandıkları terk etmeyelim. Sizlere güvenim tam! Hepinize teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİM SONUÇLARINI VAHDETTİN KÖŞKÜ'NDE İZLEYECEK

SAAT 17.53: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan çıkarak seçim sonuçlarını izleyeceği Vahdettin Köşkü'ne geçti.

CHP İSTANBUL SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ'NDE YOĞUN BASIN İLGİSİ

SAAT 17.47: BBC Türkçe'den Neyran Elden'in aktardığına göre, CHP İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi'nde bina önünde ve içeride yoğun basın ilgisi dikkati çekiyor.

Sandıklar kapandı, oy sayma işlemi başladı! Seçim yasaklarının kalkması bekleniyor

BAHÇELİ, SEÇİM SONUÇLARINI GENEL MERKEZDE TAKİP EDECEK

SAAT 17.40: Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul için verdiği karar sonrasında yenilenen seçimde sandıkların kapanmasının ardından parti genel merkezine geçen MHP lideri Devlet Bahçeli, İstanbul seçim sonuçlarını Ankara Balgat'ta bulunan MHP Genel Merkezi'nde takip edecek.

Bahçli'nin seçim sonuçları açıklandıktan sonra açıklama yapması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

SAAT 17.35: İstanbul'daki çalışmalarını tamamlayarak dün gece Ankara'ya dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını takip etmek için parti genel merkezine geldi.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine "Ne söyleyeyim arkadaşlar, sadece bir cümle kuracağım; 'Her şey çok güzel olacak.' Göreceksiniz, her şey gerçekten çok güzel olacak" dedi.

SEÇİMİNDE 124 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

SAAT 16.18: Oy pusulası fotoğrafı çekmekten, beraber veya başkasının yerine oy kullanmaktan, telefonla kabine girmekten, oy teşhiri yapmaktan toplam 124 kişiye işlem yapıldı.

İstanbullular yeniden sandık başında! Dakika dakika seçime dair her şey

YSK KARARINI AÇIKLADI

SAAT 16.05: İstanbul'da 31 Mart yerel seçimlerinin yenilenmesinin ardından bugün yapılan seçimlerde zarfların üzerine basılan mührün geçtiğimiz seçimlerde kullanılan mühür olması üzerine CHP, oyların geçerli sayılması için YSK'ya başvuru yaptı. Daha sonra AK Parti de YSK'ya başvurdu. Söz konusu zarflardaki oyların seçmen iradesini sakatlamadığı yönündeki başvurularda her iki parti de oyların geçerli sayılmasını istedi. YSK Başkanı Sadi Güven bir açıklama yaparak oyların gecerli sayılacağını açıkladı.

AHMET DAVUTOĞLU: HAYIRLI OLSUN

SAAT 15.45: Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile Göktürk Merkez Mahallesi'ndeki Nejat Sabuncu İlkokuluna geldi. Burada vatandaşlarla ve sandık görevlileriyle selamlaşan Davutoğlu, 2238 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy verme işleminin ardından Davutoğlu, seçim sonuçlarının İstanbul için hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Seçimlerin böyle barış ve huzur içerisinde geçmesi önemli. Seçimler Türkiye'de demokratik kültürün en asli unsurudur. Herkesin saygı duyduğu, herkesin süreçten mutmain olduğu bir şekilde seçimlerin tamamlanması başlı başına Türk demokrasisi için bir başarı olacaktır. Aziz İstanbul'umuza da tekrardan hayırlı olmasını diliyorum" değerlendirmesini yaptı.

PERİNÇEK: GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ

SAAT 15.15: Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eşi Şule Perinçek ile Gayrettepe'de oy kullandı. Seçimlerin İstanbul için hayırlı olmasını temenni eden Doğu Perinçek, "Türkiye önüne çıkan tüm zorlukları yenebilecek güce, bilgiye ve birikime sahiptir. Türkiye PKK ve FETÖ terör örgütleriyle olan kararlı mücadelesine devam edecektir. O nedenle geleceğe umutla bakıyoruz " diye konuştu.

PERVİN BULDAN: BUGÜN KULLANILACAK OYLAR TÜRKİYE'NİN DE KADERİNİ DEĞİŞTİRECEKTİR

SAAT 14.25: HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, oyunu Bakırköy'deki Şenlikköy Murat Kölük İlkokulu'nda kullandı. Oy verme işleminin ardından gazetecilere açıklama yapan Buldan, bu seçimin Türkiye'nin geleceğine hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Umut ediyor ve diliyorum ki bugün kullanılacak oylar sadece İstanbul'un kaderini değil aynı zamanda Türkiye'nin de kaderini değiştirecektir" dedi.

İstanbullular yeniden sandık başında! Dakika dakika seçime dair her şey

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA OYUNU KULLANDI

SAAT 14.21: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bakırköy Aybars Ak Ortaokulunda oyunu kullandı. Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Yerlikaya, okuldan çıkarken, tekerlekli sandalyedeki 73 yaşındaki bir vatandaşın oy kullanabilmesi için ambulans çağırdı. Ambulansın gelmesinden sonra tekerlekli sandalyedeki vatandaş, sağlık ekiplerinin yardımıyla oyunu kullandı.

ABDULLAH GÜL: İNŞALLAH HER ŞEY MEMLEKET İÇİN GÜZEL OLUR

SAAT 13.48: 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için oyunu Beykoz'da kullandı. Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile oyunu kullanmak için Beykoz Şehit İsmail Kefal İlkokulu'na geldi. Sandık görevlilerine başarılar dileyen Abdullah Gül, "1138" numaralı sandıkta oyunu kullandı. Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül de aynı sandığa oy attı.

Abdullah Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kez daha vatandaşlık görevlerini yerine getirdiklerini belirterek, "Oyumuzu attık, hayırlı neticeler neyse Türkiye için, memleket için o olsun. Bundan sonra önümüzde 4-4,5 yıllık bir dönem var. İnşallah her şey memleket için güzel olur, iyi olur. Umarım insanların beklentileri karşılanır. Ümit ederim memleketimizin ihtiyaçlarının karşılandığı bir dönem başlar." diye konuştu. Gül çifti, vatandaşlarla selamlaştıktan sonra okuldan ayrıldı.

İstanbullular yeniden sandık başında! Dakika dakika seçime dair her şey

YSK TALEPLERİ DEĞERLENDİRMEK ÜZERE TOPLANACAK

SAAT 13.14: AK Parti ve CHP,milletvekili seçimi mührü vurulan sandıklarda oyların geçerli sayılması için YSK'ya başvurdu. YSK saat 14:00'da talepleri değerlendirmek üzere toplanacak. AK Parti ve CHP, milletvekili seçimi mührü vurulan sandıklarda oyların geçerli sayılması için YSK'ya başvurdu. YSK saat 14:00'da talepleri değerlendirmek üzere toplanacak.

TEMELLİ: YARIN UZUN BİR YOLCULUĞA ÇIKIYORUZ

SAAT 12.30: HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, oyunu kullanmak üzere Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı İlkokuluna geldi. Seçime dair açıklamalarda bulunan Temelli, "Bu hukuksuzluğa karşı el ele vererek yürüttüğümüz bir mücadeledir" dedi. "Bu demokrasi ittifakının en belirgin buluşmasıdır. Bu anlamda strateji 31 Mart'ta olduğu gibi bugün de koruduk, yarın da korumaya devam edeceğiz" açıklamasında bulunan Temelli, sözlerini şöyle noktaladı: "Yarından itibaren uzun bir yolculuğa çıkıyoruz, üçüncü yolda yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz. Demokrasi ittifakını Türkiye'nin her yerinde örmeye çalışacağız. Bu kutuplaşmadan kurtulmanın yolu üçüncü yolda buluşmaktan geçiyor Türkiye halklarına bu demokrasi mücadelesinde buluşma çağrısında bulunuyorum. Türkiye'nin ihtiyacı olan demokratik bir anayasadır, toplumsal barıştır. Gelin bunu hep birlikte inşa edelim. Hep birlikte bu mücadeleyi büyütelim. Yarın uzun bir yolcuğa çıkıyoruz, herkes heybesini hazırlasın. Herkes heybesine daha fazla demokrasi koysun, daha fazla barış koysun."

İstanbul seçimini yapıyor! 10,5 milyon kişi yeniden sandık başında

SAADET PARTİSİ ADAYI NECDET GÖKÇINAR, OYUNU KULLANDI

SAAT 12.25: Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, oyunu Beykoz'da kullandı. Saadet Partisi Milletvekili Abulkadir Karaduman ile Acarlar Mahallesi'ndeki TED Koleji'ne gelen Gökçınar, oyunu kullanacağı "1003" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girdi. Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Necdet Gökçınar, "İki etaplı maraton diyeceğiz. Bir daha oy kullanacağız. Bu defa hayırlı bir netice diliyoruz. Halkın iradesinin sandığa yansıması en büyük temennimiz. Sandık kurullarımız görevlerinin başındalar. Ben bu seçimlerimizin evvela İstanbul sonra Türkiyemiz ve bütün insanlık için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

İstanbullular yeniden sandık başında! Dakika dakika seçime dair her şey

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İSTANBULLULAR EN İSABETLİ KARARI VERECEKTİR

SAAT: 12.17: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Kısıklı'da bulunan Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Erdoğan, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Öncelikle İstanbul gibi bir şehrimizin büyükşehri belediye başkanlığı seçimi bu şekilde yapılmamalıydı. Ne yazık ki 31 Mart'tan sonra mevcut gelişmeler böyle bir seçimin yapılması, YSK kararıyla yenilenmesi yoluna gidildi. Bugün de İstanbulumuzun seçimini gerçekleştiriyoruz" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

"İstanbulumuzun geleceğine tecrübesiyle, dinamizmiyle ve Ankara-İstanbul bütünleşmesiyle bir sürecin getirilmesini çok çok faydalı buluyorum. İstanbul seçmeni İstanbul için en isabetli kararı verecektir diye düşünüyorum. Sizlerin gayretleri için de teşekkür ediyorum." Seçimlere katılımın sorulması üzerine Erdoğan, "Çok gayret ettik. İstanbul dışında olanları buraya taşımak için, buradan da memleketlerine gönderilmesi noktasında bir çalışma. İstanbul'da olanlar bu işin önemini çok iyi biliyor. Herhalde katılımın çok yüksek olması gerekiyor" ifadesini kullandı. Bir basın mensubunun dün İstanbul'da yoğun trafik olduğunu söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben o kilitlenen trafiği yaşadım" yanıtını verdi.

İstanbul seçimini yapıyor! 10,5 milyon kişi yeniden sandık başında

İMAMOĞLU: GÜNÜN SONUNDA HER ŞEY GÜZEL OLACAK

SAAT 12.15: Ekrem İmamoğlu, oyunu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Beylikdüzü'nde bulunan Haldun Taner İlkokulu'nda kullandı. Okul bahçesinde gazetecilere kısa bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, "Milletçe yaşatılan bu hukuksuz süreci tamir etme saatlerindeyiz. Hem demokrasimiz adına hem İstanbul adına hem memleketimizdeki tüm seçimlerin meşruluğu adına bugün halkımız vicdanlarıyla karar verecektir. Günün sonunda her şey çok güzel olacak" dedi. İmamoğlu, sözlerini "Elbette herkes hakkını helal etsin, ama bundan sonra da aynı hataları yapmayalım" diye noktaladı.

İstanbul seçimini yapıyor! 10,5 milyon kişi yeniden sandık başında

AKŞENER: KATILIM ÇOK YÜKSEK, İSTANBUL HAREKETE GEÇTİ

SAAT 11.45: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, oyunu Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde kullandı. Daha sonra gazetecilere kısa bir açıklama yapan Akşener, "Oyumu kullandım. İnşallah İstanbul için hayırlı olsun. Keşke bu seçim 31'inden sonra yenilenmeseydi. Madem ki yenilendi, vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Gözlemlediğim ve edindiğim bilgiler var. Katılım oranı çok yüksek. İstanbullular harekete geçti" dedi.

İstanbul seçimini yapıyor! 10,5 milyon kişi yeniden sandık başında

YILDIRIM: İSTANBULLU KARDEŞİMİZE, RAKİPLERE BİR YANLIŞ YAPTIYSAK HELALLİK İSTİYORUM

SAAT 11.30: İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte oyunu Tuzla Emlak Konut Cemil Meriç İlkokulu'nda kullandı. Daha sonra okul bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, "İstanbul halkının verdiği karar başımız gözümüz üstüne. Mutlaka en doğru kararı İstanbullular vermiş olacak. Biz 6 Mayıs'tan beri adaylar olarak kampanyalarımızı yapıyoruz. Her ilçede her mahallede hemşehrilerimizle buluştuk. Projelerimizi anladık. Bir konuştuk, iki dinledik" dedi. "Eminim ki konuşma sırası bugün seçmenindir. Ve onlar kararını bugün vermiş oluyor" ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"İstanbul'un bir dünya şehri olması için bugüne kadar ülke genelinde edindiğimiz tecrübeleri uygulamak için seçimler önemli bir fırsat Rabbim İstanbulumuz için, ülkemiz için bu seçimleri hayırlı kılsın. Kampanya esnasında kırgınlıklar olabilir, rakipler arasında da olabilir. Veya vatandaşlarımızda kırgınlıklar olabilir. Bugün artık kırgınlıkları bırakma zamanıdır. Bilerek bilmeyerek eğer bir İstanbullu kardeşimize, rakiplere bir yanlış yaptıysak, haksızlık yaptıysak helallik istiyorum."

İstanbul seçimini yapıyor! 10,5 milyon kişi yeniden sandık başında

TANAL: ÜSKÜDAR'DA ZARFLARDAKİ SANDIK KURULU MÜHRÜNDE MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ YAZIYOR

SAAT 09.37: CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, kişisel Twitter hesabında "Üsküdar'da zarflardaki sandık kurulu mühründe milletvekili seçimi yazıyor. Lütfen azami dikkat ve özeni gösterelim" paylaşımında bulundu.

BAKAN SOYLU OYUNU KULLANDI

SAAT O9.O7: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eşi Hamide Soylu ile birlikte oyunu Gaziosmanpaşa'da bulunan Dobruca Ortaokulu'nda kullandı. 1004 numaralı sandıkta oy kullanan Soylu, "İstanbul için hayırlı uğurlu olsun. Bir seçim kampanyası oldu. Milletimiz güven içinde 31 bin 342 sandıkta oy kullanmaya başladı. Sabah oy kullanma işlemi sorunsuz başladı. İnşallah bugün İstanbullu hemşehrilerimiz sorunsuz şekilde oy kullanır. 51 bin 909 güvenlik personelimiz çalışmalarını yürütüyorlar. Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah" dedi.

Son dakika! Oy verme işlemi başladı! İstanbullular belediye başkanını seçiyor

SANDIK GÖREVLİLERİ YEMİN ETTİ

SAAT 07.50: Oy kullanma işlemi başlamadan önce sandık görevlileri hazırlıklarını tamamlayarak sandık yemini ettiler. Görevliler sandık başkanları tarafından söylenen kelimeleri tekrar ederek yeminlerini etti.

Son dakika! Oy verme işlemi başladı! İstanbullular belediye başkanını seçiyor

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
title