Haberler

Oto Korumada Seramik Dönemi

Oto korumada seramik dönemi Lüks araçlar kışa bu şekilde giriyorBALIKESİR - Kış ayı nedeniyle özellikle lüks araç sahipleri oto uygulama merkezlerine araçlarına götürerek seramik kaplama yaptırıyor.

Oto korumada seramik dönemi

Lüks araçlar kışa bu şekilde giriyor

BALIKESİR - Kış ayı nedeniyle özellikle lüks araç sahipleri oto uygulama merkezlerine araçlarına götürerek seramik kaplama yaptırıyor. Araçlar bu sayede 2 yıl boyunca bir çok dış etkenden korunmuş oluyor.

Balıkesir'de 2002 yılından bu yana otomotiv sektöründe olan ve yaklaşık 10 yıldır da oto yıkıma ve uygulama işi yapan Fuat Kalya, kış ayının gelmesiyle birlikte özellikle lüks araç sahiplerinin seramik kaplama uygulamasına yoğun rağbet gösterdiğini belirtti. Araç üzerinde uygulanan sistem ile araçların 2 yıl boyunca dış etkenlerden korunduğunu belirten Kalya, "Seramik kaplama, araçların dış boyasına zemin temizliği yapıldıktan sonra gerçekleştirilen pasta cilası sonrası üzerine kaplanıyor. 2 yıl garantili bir ürün. Seramiğin araçlardaki faydası boyanın canlılığını sağlıyor ve dışarıdan gelecek olan yağmur, çamur ve kılcal çizik oluşumları gibi etkenlerden koruyor. Çok ciddi bir anlamda yağmur suyunu kaydırma özelliği var" dedi.

Araçlarda uygulanan seramik kaplamanın dış etkenlerden yüzde 100 koruma sağladığını ve her araç kullanıcısına bu sistemi tavsiye ettiklerini söyleyen Fuat Kalya, "Şu an kış sezonu olması sebebiyle yoğun bir talep var. Aracını seven herkes mutlaka bunu yaptırıyor. Lüks araç sahipleri daha çok tercih ediyor. Ama bizim için aracın marka modeli önemli değil. Her türlü marka araca biz bu hizmete veriyoruz. Yani aracına değer verenler gelip yaptırıyor" dedi.

Seramik kaplamayı sıfır araçlara da yaptıklarını söyleyen Kalya, "Sıfır araçlar bayilerden çıktığı gibi biz aracı teslim alıp özel bir ilaç ile zemin temizliği yapıyoruz. Zemin temizlendikten sonra seramik kaplama sürülüyor. 3 gün sudan ve nemden uzak tutuluyor. İkinci el araçlarda da zeminde kılcal çizik, zift ve reçine gibi bu tarz kötü etkenler ile kaportadaki hasarlı bölgelerin tamamen zemin temizliği yapılıp, boyasını parlattıktan sonra seramik kaplama işlemi uygulanıyor. Seramik kaplamada aracın biz de bir gece kalması gerekiyor. Maksimum ise 3 günde teslim ediyoruz müşterimize. Seramik kaplamanın maliyeti sıfır araçlarda bin TL, ikinci el araçlar da bin 250 TL'den başlayıp bin 700 TL'ye kadar çıkabiliyor" şeklinde konuştu.

Araç sahiplerine, kışın araçların nasıl korunacağı konusunda da uyarılarda bulunan Fuat Kalya sözlerini şöyle sürdürdü; "Araç sahiplerin özellikle araçlarına kışın daha çok dikkat etmesi gerekiyor. Yağmur, çamur arabanın üzerine yapışıyor. Bunun üzerine araç iki üç gün boyunca güneş görüp bekletilirse boyaları ister istemez zedeler. Bunların olmaması için de haftada bir kere aralarını yıkamalarını tavsiye ederiz"

Öte yandan aracına seramik kaplama yaptırmaya gelen bir müşteri ise, "Malum kış geliyor. Arabanın boyasının korunması için seramik kaplattırmaya geldik" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Balıkesir Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title