Haberler

Osmaniyeli şehit babası: "AYM kararını kabullenemiyorum"

Güncelleme:

Osmaniyeli şehit babası: "AYM kararını kabullenemiyorum" Anayasa Mahkemesinin akademisyenlerle ilgili hak ihlali kararına Osmaniyeli şehit babası Yusuf Doğan tepki gösterdiOSMANİYE - Anayasa Mahkemesinin 2016 yılında hendek operasyonları sırasında devleti katil olmakla suçlayan ve...

Osmaniyeli şehit babası: "AYM kararını kabullenemiyorum"

Anayasa Mahkemesinin akademisyenlerle ilgili hak ihlali kararına Osmaniyeli şehit babası Yusuf Doğan tepki gösterdi

OSMANİYE - Anayasa Mahkemesinin 2016 yılında hendek operasyonları sırasında devleti katil olmakla suçlayan ve bildiri yayınlayan akademisyenlerle ilgili verdiği "Hak ihlali" kararına hendek operasyonlarında şehit düşen Osmaniyeli şehit polis memuru Tayfun Doğan'ın babası Yusuf Doğan "Bu kararı kabullenemiyorum" diyerek tepki gösterdi.

2016 yılında yürütülen hendek operasyonları sırasında görev yaptığı Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru 25 yaşındaki Tayfun Doğan'ın babası Yusuf Doğan Anayasa Mahkemesinin akademisyenlerle ilgili aldığı hak ihlali kararına sert tepki gösterdi. Şehit babası Yusuf Doğan, Osmaniye'deki evinde şehit oğlunun odasında yaptığı açıklamada, "Bu kararı kabullenemiyorum, düğününe 12 gün kala oğlumu toprağa verdik" dedi.

Anayasa Mahkemesinin bu kararı yeniden gözden geçirmesini umduğunu belirten Doğan, "Hendek olaylarında Cizre'de şehit oldu. Hendek olayları sırasında kendini akademisyen zanneden sözde akademisyenler açıklama yaparak devletin teröristlere hak ihlali yaptığına yönelik açıklamalarda bulunuyorlar. Peki bizim gencecik şehitlerimizin hak ihlalini kim savunacak. Bizimde hayallerimiz vardır. Umutlarımız vardı. Düğününe 12-13 gün kala şehit verdim ben yavrumu. Bunları kim savunacak peki. Akademisyenim diyen her çıkan oraya gidip PKK yanlısı hükümet karşıtı şeyleri savunup Anayasa mahkemesinin arkasına sığınıp, Anayasa Mahkemesi de sanki onları onaylar gibi açıklamada bulunuyor. Bu Anayasa Mahkemesinin başında bulunup bu kararı veren insanlar bu şehit ailelerinin, şehitlerin haklarını nasıl savunacaklar. Ben bu Anayasa Mahkemesinin kararını şiddetle kınıyorum, onaylamıyorum, kanbullenemiyorum. Umarım bu kararı yeniden gözden geçirirler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Tayfun Doğan Yusuf Dogan Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
title