Haberler

Osmaniye'de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Osmaniye'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Osmaniye'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99'uncu yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Eski Valilik önünde ki ilk törende, Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. 23 Nisan kutlamaları Gebeli Mahallesi'ndeki Vali İsmail Fırat İlkokulunda devam etti. Okul Müdürü Hasan Uçar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

'23 NİSAN ÇOCUKTUR'

Müdür Uçar, 23 Nisan 1920 tarihi, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim şeklinde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile taçlanarak Türk Milletinin ufkunu açmıştır. 23 Nisan Atamızın ilkeleri önderliğinde çağdaş uygarlıklara doğru bilimin ışığında yürüdüğümüz yolun adıdır 23 Nisan çocuktur. Yüzünde kocaman bir gülüş, gelecek kaygısı olmayan, umutla yarına uzanan, kötülüklerden, karanlıklardan korumaya çalıştığımız, bilgelikle donatıp yarına hazırladığımız, üstüne titrediğimiz, kızımız, oğlumuz, canımız bizim için en değerli varlık saydığımız yavrularımızın adıdır dedi. Halk oyunları gösterisi sunan öğrenciler, İnsanlığa barışa saygıya ve sevgiye davet ediyoruz. yazılı pankartı açıp gökyüzüne beyaz güvercin bıraktı.

ÖĞRENCİLER, ŞİİR OKUYUP, GÖSTERİLERİNİ SUNDU

Okul öğrencilerinden Hatice Nur Demirel 'Vatan Destanı' adlı şirini okudu. Birinci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 16 yıldız tek bayrak adlı gösterisi izlendi. 4'üncü sınıf öğrencileri tarafından sergilenen Yükselen nesil isimli gösteri ise beğeniyle izlendi. Daha sonra 2. Sınıf öğrencilerinin Zeybek oyunu izlendi.Yöresel çocuk oyunlarından çuval yarışları ve yumurta yarışları yapılıp dereceye giren öğrenciler protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi. İki öğrenci bir kutu içerisinde getirdikleri Türk Bayrağını öpüp, Vali Ömer Faruk Coşkun'da teslim ettiler. Vali Coşkun'da aynı şekilde bayrağı öperek teslim aldıktan sonra öğrencilere teşekkür etti. 23 Nisan Kutlamaları kapanış gösterisinin ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title