Haberler

Öğrenciler karantinadan mağdur: Gece vakti sokağa atıldık

Güncelleme:

Umreden dönen vatandaşların, üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtlara yerleştirilmesi sonrası öğrenciler, yurtlardan apar topar çıkarıldığını dile getirerek "Gece vakti sokağa atıldık" dediler. Gençlik ve Spor Bakanlığı ise "Öğrencilerimiz başka yurtlara yerleştirilmiştir, herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır" açıklamasında bulundu.

Umreden dönen bir vatandaşımızda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması ve Türkiye'deki vaka sayısının 6'ya yükselmesinin ardından yetkililer harekete geçti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönen vatandaşların kovid-19 tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya'daki bazı yurtlarda karantinaya alındığını açıkladı. Ancak bazı öğrenciler, bu durumdan mağduriyetlerini dile getirdi. Twitter'da paylaşımlarda bulunan bazı öğrenciler, gece yarısı duyuru yapıldığını ve apar topar dışarı çıkmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönen vatandaşların kovid-19 tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya'daki bazı yurtlarda karantinaya alındığını açıkladı. Karantina için iki ilimizdeki 5 yurt seçildi.

ÖĞRENCİLER MAĞDURİYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

Yurtlarda kalan bazı öğrenciler, gece vakti kendilerine anons yapıldığını ve apar topar kapı dışarı edildiklerini dile getirdi. Hazırlıksız yakalandıklarını dile getiren yurt sakinleri, geceyi sokakta geçirmiş olmalarından şikayet etti.

Öğrenciler karantinadan mağdur: Gece vakti sokağa atıldık

BAKANLIK: MAĞDURİYET YAŞANMAMIŞTIR

Konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı ise herhangi bir mağduriyet yaşanmadığını ifade etti. Yapılan açıklamada, "Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Öğrenciler karantinadan mağdur: Gece vakti sokağa atıldık

Ankara'daki yurtların isimleri ve kalan misafir sayısı şöyle:

Şehit Özel Harekat: 2064

Milli İrade: 1880

Gölbaşı: 1448

Toplam: 5392

Konya'daki yurtların isimleri ve kalan misafir sayısı ise şöyle:

Tahir Büyükkörükçü: 2228

Kutalmışoğlu: 2710

Toplam: 4938

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ankara Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var?
title