Haberler

Nuh'un Gemisi Hatıra Defterine Döndü

Nuh'un Gemisi hatıra defterine döndüIĞDIR - Nuh'un Gemisi maketi, üzerine sert cisimler ile kazılan yazılar yüzünden adeta hatıra defterine döndü.

Nuh'un Gemisi hatıra defterine döndü

IĞDIR - Nuh'un Gemisi maketi, üzerine sert cisimler ile kazılan yazılar yüzünden adeta hatıra defterine döndü. Daha önce Korhan yaylasında bulunan Nuh'un Gemisi maketi bakım ve korumasının daha iyi yapılabilmesi amacıyla kent merkezine getirilmişti.

Ağrı Dağı Korhan yaylasında bulunan Nuh'un Gemisi maketi, yeteri kadar bakım yapılamadığı için kent merkezine alındı. Şu anda ise Soykırım Anıt ve Müze bahçesinde bulunan Nuh'un Gemisi maketi temizlenmeyen otların içinde adeta kaybolmuş vaziyette. Gemi Maketine yaklaşıldığı zaman ahşap yüzeye kazılan yazılar uzun süre bakım ve onarım yapılmadığının göstergesiydi. Soykırım Anıt Müze karşısında bulunan Iğdır Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilerin, Müze bahçesine gelerek Nuh'un gemisi maketi üzerine isimlerini sert cisimler ile kazıyarak yazmaları, tarihi anlatan Nuh'un Gemisi maketinin Korhan yaylasından kent merkezine getirilmesinin bir anlam ifade etmediğini gösterdi. Soykırım Anıt Müze bahçesinde bulunan Gemi maketine bu kadar rahatlıkla yazıların kazılması, otların temizlenmemesi, aydınlatma direklerinin kırık lambaların yanmaması da Müzeye gerekli özenin gösterilmediği ve sahip çıkılmadığının kanıtı oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ağrı Dağı Iğdır Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title