Haberler

Nisa Ayağa Kalkmak Istiyor

CANDOĞAN PARLATAN - Doktorların anne karnındayken Serebral Palsi (beyin felci) tanısı koyduğu 6 yaşındaki Nisa, acılarını azaltmak ve yatağa bağımlılıktan kurtulmak için destek istiyor.

Kızının 7,5 aylık hamileyken beyin belci olduğunu öğrenen Anne Turan, her şeye rağmen onu doğurmayı göze aldı ve yeni bir hayata başlama hevesiyle küçük Nisa'yı dünyaya getirdi.

Bu süreçte eşinden ayrılan Turan'ın tek dayanağı kızı oldu.

Devletten aldığı maddi destekler ve 350 liralık nafaka ile geçimini sağlayan genç kadın, engelli kızıyla birlikte Buca ilçesinde tek odalı kapıcı dairesine taşınarak yaşamaya başladı.

Hayata yüzde 98 engelli, beyin felci ve epilepsi hastası olarak gözlerini açan, skolyoz, kemik erimesi, bacak kısalığı gibi birçok sağlık sorunuyla mücadele veren 6 yaşındaki Nisa'nın tedavisinde zamanla gelişme kaydedildi.

Geçmişte günde yaklaşık 25 epilepsi nöbeti geçiren Nisa'nın acıları, "ketojenik diyet" yöntemiyle az da olsa dindi ve nöbet sayıları her geçen gün azaldı.

Sosyal medyada yardım kampanyası başlattı

Anne Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi olanaklarının yetersiz olması nedeniyle ketojenik diyet için gerekli ilaç ve gıdaların masraflarını karşılayamayacak duruma geldiğini belirtti.

İlaç masrafının aylık 500-600 lirayı bulduğunu dile getiren Turan, kızının yatağa bağımlı olduğunu, acılarının azalması ve ayağa kalkabilmesi için bir dizi ameliyat geçirmesi, fizik tedavi görmesi gerektiğini kaydetti.

Tek isteğinin kızının yaşam kalitesini artırmak olduğunu dile getiren Turan, kızının ameliyat ve tedavi masrafları için İzmir Valiliğine başvurarak yardım kampanyası başlattığını belirtti.

Sosyal medya üzerinden devam eden kampanyayla toplamayı hedeflediği 150 bin liranın bacak kısalığı, skolyoz ve kemik erimesi etkilerine karşı bir dizi ameliyat ve fizik tedavileri uygulamalarında kullanılanacağını anlatan Turan, şöyle konuştu:

"Nisa ayağa kalksın, kemik erimesinden kurtulsun, en azından acıları azalsın istiyorum. Çünkü Nisa'nın geceleri çok fazla ağrıları oluyor. Nisa acı çeksin istemiyorum. Ben onun annesiysem onun için elimden geleni yapacağım. Oturması benim için mucize, en azından kendi başına otursun istiyorum.

Nisa'ya destek olmaları için iş adamlarından destek bekliyorum. Çünkü ben yalnız yaşayan bir anneyim. Tek başıma yetemiyorum ona. Duyarlı insanların olduğunu biliyorum, sadece sesimi duysunlar benim. Bazen sosyal medyadan 'Ufak da olsa size yardımcı olmak istiyorum' diye mesajlar alıyorum, bunları duyunca mutlu oluyorum. 'Önce dua sonra destek' diyorum."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Buca Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title