Haberler

Neslican'ın adının, okuduğu okula verilmesi teklifine ret çıktı

Güncelleme:

Rize'de, kansere karşı yürüttüğü mücadeleyle tanınan ve İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybeden Neslican Tay'ın adının okuduğu liseye verilmesi teklifi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca kabul edilmedi.

Rize'de kansere karşı yürüttüğü mücadeleyle tanınan ve İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybeden Neslican Tay'ın adının okuduğu liseye verilmesi teklifi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca kabul edilmedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun teklifi, 'Eğitim Kurumlarına İsim Verme Yönetmeliği'ne uymadığı gerekçesiyle reddedildi.

Bakanlık, Neslican'ın adının, okulun kütüphane ve spor salonu gibi eklentilere verilmesini önerdi.

HİSARCIKLIOĞLU'NUN TEKLİFİNE RET

Neslican Tay için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Neslican'ın okuduğu TOBB Fen Lisesi'ne adının verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na öneride bulunacaklarını açıkladı.

Hisarcıklıoğlu, "Mücadele azmiyle örnek olan Rize TOBB Fen Lisesi mezunumuz Neslican Tay'ın hatırasını yaşatmak üzere okulumuzun isminin Rize TOBB Neslican Tay Fen Lisesi olarak değiştirilmesini bakanlığa önereceğiz" paylaşımında bulundu.

EĞİTİM KURUMLARINA İSİM VERME YÖNETMELİĞİ'NE AYKIRI

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun önerisi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca değerlendirildi. Teklifi 'Eğitim Kurumlarına İsim Verme Yönetmeliği'ne uymadığı gerekçesiyle reddeden bakanlık, Neslican'ın adının, okulun kütüphane ve spor salonu gibi eklentilere verilmesini önerdi. Rize Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de Neslican'ın adının okulun eklentilerine verilmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

NESLİCAN'IN ANNESİ: KIZIMIN ÇABASI TAKDİR EDİLMELİ

Fatma Tay, kızı Neslican'ın adının okuduğu okula verilmesi için teklif sunulmasına sevindiklerini belirterek, "Neslican önemli bir değerdi. Onu anlamak, mücadelesi ve fikirlerini yaşatmak adına yapılan her adımı, ailesi olarak destekliyoruz. Hepimiz öleceğiz elbet. Ne kadar uzun yaşadığın değil yaşarken bıraktıklarındır, seni ölümsüz yapan. Kızımın yaşadığı olumsuz olaylara rağmen eğitimini devam ettirmesi, bunun için çabası takdir edilmelidir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (49)

vatandaş:

sıradan bir vatandaş. abartmanın lüzmu yok. her yıl yüzlerce kadın katlediliyor ses çıkaran yok bir kadın hastalığından vefat etti diye heykelleştirilip tanrıçalaştırılıyor. allahtan geldik allaha gideceğiz herkes ölecek. lütfen ölümü allahın bir isteği olarak düşünün.

185
33
yanıtYanıtla
şakir abi:

Aynen sende sende ölür gidersen sıradan bir olay olucak bizim için pek tasalanmanın gereği yok

yanıt19
yanıt85
MEDYA GÜCÜ:

bu kadının tek farkı medyada fazlaca yer alması. . aynı durumu yaşayan kişiler tanıyorum. . okudukları okula isimleri verilmedi. . zaten bu mantıkla tüm okullar isim değiştirip dururdu, diyelim ki değişti, 2 yıl sonra aynı okuldan benzer şeyleri yaşayan biri çıktı, okul adı tekrar değişmesi gerekecek, iki kişi aynı yıl öldü, hangisinin adı konacak vs saçma sapan bir hal alırdı

145
16
yanıtYanıtla
unnamed:

saçmalamıssın

yanıt13
yanıt86
OKUNU ÇIKARTMAMAK LAZIM:

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAMAK ADINA ŞEHİT İSMİ DAHA MANTIKLIDIR. ÇOK ABARTTINIZ.

96
18
yanıtYanıtla
xman:

Gereksiz bir olay. Allah rahmet eylesin ama bu kadar abartmaya gerek yok .

57
12
yanıtYanıtla
alper:

DOĞRU BİR KARAR

46
19
yanıtYanıtla
Ekrem:

Bu kadar abartmanın bir durumu yok, Allah rahmet eylesin.

51
10
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

NEDEN HERKES HERŞEYİ BU KADAR ABARTMAK ZORUNDA ACABA ?

38
8
yanıtYanıtla
uCube:

İyice abarttınız ulan! Sanki bir tek kanser hastası Neslican! O halde tüm kanser hastalarının vefatından sonra okuduğu okullara isimleri verilsin. Bazen ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz!

35
11
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title