Haberler

Nazlı Ilıcak ve Altan Kardeşlerin Duruşmasına "Teknik Aksaklık" Ertelemesi

Güncelleme:

Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin duruşmasına "Teknik aksaklık" ertelemesi Duruşmayı izlemek üzere çok sayıda yabancı ülke temsilcisi adliyedeİSTANBUL - Nazlı Ilıcak, Ahmet ve Mehmet Altan kardeşlerin de aralarında bulunduğu 17 sanıklı FETÖ davasında mahkeme başkanı, yaşanan teknik arıza...

Gazeteci Nazlı Ilıcak ve yazarlar Ahmet ve Mehmet Altan kardeşlerin de aralarında bulunduğu 17 sanıklı FETÖ davasının ilk duruşması başladı.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINDALAR

İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi salonunun yetersiz olması nedeniyle büyük salonda yapılan duruşmaya tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül cezaevinden getirildi. Tutuklu sanık Ahmet Altan'ın duruşma salonuna cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile bağlanacağı öğrenilirken, dosyanın tek tutuksuz sanığı Tibet Murat Sanlıman duruşmaya gelmedi.

DURUŞMAYA ÇOK SAYIDA YABANCI TEMSİLCİ KATILDI

Sanık yakınlarının yanı sıra, CHP milletvekili Dursun Çiçek, HDP milletvekili Altan Tan, gazeteci Hasan Cemal, Danimarka, Almanya, Fransa, İngiltere, Çek Cumhuriyeti ve İsveç Konsolosluğu temsilciler, Norveç Büyükelçiliği temsilcileri, Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü, PEN İnternational, Artical 19, P24 örgütleri temsilcileri ile yabancı ülkelerin baro temsilcileri de duruşmayı izleyenler arasında yer aldı.

DURUŞMAYA SEGBİS RÖTARI

İzleyicilerin salona alınmasının ardından, mahkeme başkanı SEGBİS'teki bir arıza nedeniyle duruşmanın saat 14.00'de başlayacağını açıkladı.


İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlığı ve 65. Türkiye Cumhuriyet Hükümeti "suçtan zarar gören" sıfatıyla yer alıyor. Sanıklar Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Abdulkerim Balcı, Ali Çolak, Bülent Keneş, Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Faruk Kardıç, Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış, Osman Özsoy, Şemseddin Efe, Şükrü Tuğrul Özşengül,Tuncay Opçin ve Yakup Şimşek'in TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.
Altan kardeşler ve Ilıcak'ın ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçundan da 7,5 yıldan 15'er yıla kadar, sanıklar Dumanlı, Uslu ve Opçin'in ayrıca "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla, diğer 10 şüphelinin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Sanıklardan Tibet Murat Sanlıman'ın ise yalnızca, "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Çağlayan Adalet Sarayı Yakup Şimşek Mehmet Altan Nazlı Ilıcak 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title