Haberler

Muhlama İçin Rekor Denemesi

Muhlama için rekor denemesiBURSA - Geçen yıl 'Dünyanın En Uzun Horon Halkası' rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabına giren Orhangazi Trabzonlular Derneği, bu yıl da 17. Kadırga Şenlikleri'nde aynı anda 68 ev hanımının yaptığı Muhlama ile yeni bir rekora denemesi yaptı.

Muhlama için rekor denemesi

BURSA - Geçen yıl 'Dünyanın En Uzun Horon Halkası' rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabına giren Orhangazi Trabzonlular Derneği, bu yıl da 17. Kadırga Şenlikleri'nde aynı anda 68 ev hanımının yaptığı Muhlama ile yeni bir rekora denemesi yaptı. Son derece renkli görüntülerin yaşandığı Muhlama Rekoru'nda milletvekilleri, belediye başkanı ve davetliler yapılan muhlamaları da hep birlikte yediler.

Orhangazi Trabzonlular Derneği'nin 17. Kadırga Şenlikleri kapsamında 'Muhlama Rekoru' denemesi yapıldı. Noter huzurunda gerçekleştirilen muhlama yapma rekor denemesi, Trabzonlular Derneği'nin İznik Gölü Orhangazi sahilindeki festival alanında gerçekleştirildi.

68 ev hanımı ocakların başına geçti

Orhangazi Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin başkanı Cemal Karagüzel ve Organizatör-Sunucu Soner Yolsal'ın sunumları ile gerçekleşen rekor denemesi için festival alanına 100 adet piknik tüpü kondu. Festival alanında alınan başvurular neticesinde ise 68 ev hanımı muhlama rekoruna katılmak için başvuruda bulundu.

Aynı anda pişirdiler

Malzemeleri hazır halde bulunan Muhlama için ocak başına geçen ev hanımları aynı anda Karadeniz Bölgesi'nin en önemli yiyeceği olan muhlama pişirdiler. Muhlama rekor denemesi esnasında son derece renkli görüntüler yaşandı.

Protokol de ocak başına geçti

Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Kadırga Şenlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Muhlama Rekoru denemesini AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, siyasiler ve Orhangazi'de yaşayan binlerce Karadenizli izledi. Muhlamaları pişiren ev hanımları maharetlerini ocak başında sergilerken, milletvekilleri ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, rekor sonrasında ev hanımlarının yanında ocak başına geçtiler. Rekor denemesinin ardından ise protokol üyeleri ve vatandaşlar bayanların hazırladığı muhlamaları yedi.

Guinness'e başvuru yapılacak

Muhlama Rekoru için ise Trabzonlular Derneği yöneticileri tarafından Guinness Rekorlar Kitabına başvuruda bulunacağı kaydedildi. Noter huzurunda yapılan ve 68 ev hanımının aynı anda pişirdiği muhlama rekoru Guinness Rekorlar Kitabı tarafından kabul edilirse dünyada da bir ilk olacak.

Muhlama rekor denemesinin ardından programa katılan milletvekilleri ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Kadırga Şenliklerine katılan vatandaşlara hitap etti. Orhangazi Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi ise şenliklerin ana sponsoru olan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'a bir teşekkür plaketi takdim etti. Programda ayrıca şenliklere sponsor olan diğer firma yetkililerine de birer teşekkür plaketi takdim ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Orhangazi Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title