Haberler

Muğla Milas'ta Fuar Zamanı

Milas'ta fuar zamanıMUĞLA'nın Milas İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı.

Milas'ta fuar zamanı

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı.

Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, TARİŞ 152 No'lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi'ne ait çırçır fabrikasında açıldı. CHP Muğla milletvekilleri Akın Üstündağ ve Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat, çeşitli kurumların il ve ilçe yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar açılışa katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, Milas'ta 8'inci fuarı açmanın mutluluğu ev gururunu yaşadıklarını belirterek, "İlkler her zaman zor olur. Bu fuar gerçekten Türkiye'de söz sahibi, büyük illerde yapılan büyük fuarların yanında bölgesel fuar olarak ilçede yapılmasına rağmen çok ses getiren bir fuar. Bu fuar sahip çıkanların el emeği göz nurları ve alın terleriyle gerçekleşiyor" dedi. Fuara yaklaşık 20 uluslararası firmanın bayilerin de arasında yer aldığı 204 kurumun katıldığını belirten Erdoğan, "Her geçen yıl firma ve ziyaretçi sayısı artıyor. Fuar alanımızda genişleyecek yer kalmadı. Bir sonraki fuarda yine firmalara Aralık ayından itibaren 'yerimiz yok' demek zorunda kalacağız. Daha önceki fuar açılışlarında da ifade edildiği üzere Milas'ın bir fuar alanı ihtiyacı var. Bunun için yapılacak tüm çalışmalara gerek Expolink Fuarcılık, gerekse Avrasya Fuar Yapımcıları Derneği olarak teknik destek verip katkı sağlayacağımızı ifade etmek istiyorum. Biz şehri ve ili yöneten bu sektöre de gönül verenlerden bu konuda çok acil şiddetli bir adım bekliyoruz. İnşallah kısa sürede böyle bir adım atılır ve belki bir sonraki değil ama ondan sonraki furyamız yeni fuar alanında olur" dedi.

Fuar alanında daha sonra Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı'nın da açılacağını hatırlatan Erdoğan, "Bu fuarımızdan üç gün sonra da yani 9 Mart'ta Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı gerçekleşecek. Bu fuarımıza da ilgi son derece iyi. Bizim ilk fuarımızdaki ilgiye yakın bir ilgi var. Başka sektörleri kapsayan fuarları da yapmayı düşünüyoruz. Özellikle Milas- Bodrum Havalimanı'na yakın bir yerde bir fuar alanı veya fuar ve kongre merkezinin yapılacak olması, hem Milas'a hem de Bodrum'a katkı sağlayacak. Kış kongreleri turizmine hizmet eden Antalya gibi Bodrum'da hizmet edebilir, pay sahibi olabilir. Bu bölgeye fuar alanı yakışacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının ardından kentteki fuarlara katkıda bulunan tüm kurum ve sivil toplum örgütü yöneticilerine teşekkür plaketi verdi.

Plaketini almak için sahneye gelen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, "Milas'a bir fuar ve kongre alanı şart. Yeni bir alanda artık fuarlarımızı gerçekleştirmek istiyoruz. Lütfen bu çığlıklarımızı herkes duysun. Önceleri olur gider derdik. Fakat artık olup gitmediğini gördük. Mutlaka hep birlikte elbirliği yaparak, bu çiftçiler efendimiz ise gelin bu efendilere fuar alanını, kongre merkezini kazandıralım" dedi.

Fuar yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin dile getirdikleri fuar alanı sorununa plaket aldığı sırada değinen Muğla Valisi Amir Çiçek, "Ortak akılla inşallah Milas'ın fuar alanı sorununu çözeceğiz" diye konuştu.

Plaket töreninden sonra fuarın açılış kurdelesi katılan protokol tarafından kesildi. Vali Çiçek ve diğer katılımcılar daha sonra fuarda yer alan stantları tek tek ziyaret ettiler. Fuar alanı içerisinde Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından temsili olarak gerçekleştirilen yöresel Milas düğünü protokol ve katılımcılar tarafından beğeni topladı. Fuar 5 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeki Erdoğan Güney Ege Muğla Milas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title