Haberler

Muğla'da 57. Alay Vefa Yürüyüşü Havadan Görüntülendi

Muğla'da 57. Alay Vefa yürüyüşü havadan görüntülendi Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezlerince organize edilen 57.

Muğla'da 57. Alay Vefa yürüyüşü havadan görüntülendi

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezlerince organize edilen 57. Alay Vefa Yürüyüşü genci yaşlısı 5 bine yakın vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi

MUĞLA - Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce Gençlik Merkezlerince organize edilen 57. Alay Vefa Yürüyüşü genci yaşlısı 5 bine yakın vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi. 57'inci Piyade Alayı şehitlerini anma etkinlikleri, Kurşunlu Camisinde kılınan sabah namazı ile başladı. Namaz sonrasında, Menteşe Müftüsü Arslan Çıtır, "Çanakkale ve Şehit Olmak" konulu vaaz verdi. Vatandaşlara namaz çıkışında yarma çorbası ikram edildi.

5 Kilometre Yürüdüler

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen yaklaşık 5 kilometre süren vefa yürüyüşüne katılan vatandaşlara Çanakkale Kahramanlarının o dönemde giydikleri şapka (Enveriye Kabalağı) ve gömlek dağıtıldı. Yürüyüşe bu kıyafetlerle katılan vatandaşlar Çanakkale Savaşları'nda kahramanlıklarıyla destanlar yazan 57'inci Piyade Alayı şehitlerini andı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşe katılan Muğla İl Jandarma Komondo Bölüğü'ndeki görevli askerler, "Vatan Bölünmez Şehitler Ölmez", "Vatan Sana Canım Feda" sözleri ve söyledikleri marşlarla yürüyüşe katılanlara duygusal anlar yaşattılar.

Tekerlekli Sandalyesi ile Katıldı

Yürüyüşe tekerlekli sandalyesi ile katılan Mustafa Gürbüz isimli öğrenci ise yaklaşık 5 kilometre boyunca elindeki Türk bayrakları ile vefa yürüyüşünü tamamladı. 57. Alay Vefa yürüyüşüne Muğla Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş, Fethi Özdemir, Ekrem Aylanç, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kamu kurum müdürleri, şehit yakınları, komandolar, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Menteşe Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan Vefa Yürüyüşü öncesi konuşan Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, bu ülkenin kanla, canla, birlik ve beraberlik ruhu ile kurtarıldığını belirterek, "Bu yurt bizim ve ilelebet öyle kalacak" dedi

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ise şunları söyledi:

"Bugün burada Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bünyesinde 81 ilimizde eş zamanlı olarak Çanakkale Şehitlerimizi yani 57. Alayı anmak için vefa yürüyüşünde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yaklaşık 5 km bir yolu 5 bini aşkın gencimizle çocuklarımızla vatandaşımızla protokolümüzle yürüdük. Yürüyüşümüzü valiliğin önünden başlatarak şehitlik anıtında bitirdik. Milli şairimizin dediği gibi "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" cümlelerinde olduğu gibi bizlere bu vatanı armağan eden şehitlerimizi ne kadar şükretsek onları ne kadar yaad etsek onların haklarını ödeyemeyiz. Bugün bir vefa yürüyüşünü gerçekleştirdik. Bu vesileyle katılan herkese ve desteklerinden ötürü sayın valimiz Amir Çiçek'e katkılarından dolayı teşekkür ederim"

Cumhuriyet meydanında başlayan yürüyüş Şehitlikte son buldu. Yürüyüşe katılanlara lokma ikramı yapılırken, tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim ve ardından okunan dua ile etkinlik sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Kurşunlu Menteşe Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title