Haberler

Muğla-Başbakan Yıldırım Aslan Mehmetçik Raco'yu Ele Geçirdi, Afrin'e Doğru Hızla İlerliyor

Muğla-Başbakan Yıldırım Aslan Mehmetçik Raco'yu ele geçirdi, Afrin'e doğru hızla ilerliyorBaşbakan Yıldırım Aslan Mehmetçik Raco'yu ele geçirdi, Afrin'e doğru hızla ilerliyorBAŞBAKAN Binali Yıldırım, Ak Parti Muğla 5. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi'ne katıldı.

Muğla-Başbakan Yıldırım Aslan Mehmetçik Raco'yu ele geçirdi, Afrin'e doğru hızla ilerliyor

Başbakan Yıldırım Aslan Mehmetçik Raco'yu ele geçirdi, Afrin'e doğru hızla ilerliyor

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Ak Parti Muğla 5. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi'ne katıldı. Başbakan Yıldırım, Muğla'nın insanları, Muğla'nın güzelliklerinden daha güzel. Huylarıyla duruşlarıyla hele hele 15 Temmuz'da milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı alçaklara teslim etmeyen Muğlalı kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Muğla'ya uçakla geldi. Dalaman Havalimanı'na inen uçaktan helikoptere geçen Başbakan Yıldırım daha sonra, Menteşe ilçesindeki

Muğla Atatürk Stadyumu'na indi ve helikopterden parti otobüsüne geçti. Başbakan Yıldırım, vatandaşların sevgi gösterileri arasında kongrenin yapılacağı salona ulaştı. Ak Parti Muğla 5. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi'nin yapıldığı Mentee Spor Salonu'nda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğrafları asıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafının da yer aldığı; üstünde, '15 Temmuz karanlık geceden aydınlık sabaha' yazılı pankart dikkat çekti. Sizin sayenizde gururluyuz, sizin sayenizde kadroluyuz, hoş geldiniz Başbakanım', 'Küçük şehrin büyük hikayesi' ve 'Büyük dönüşüm' yazılı pankartlar da yer aldı. Salonda 'Muğla'nın AK kadınları sefere hazır', 'Büyük dönüşüm kutlu gelecek' pankartları açıldı. Partili gençlerin askeri tişört giyerek Ne mutlu Türküm diyene sloganı atması alkış aldı. Seçime AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Toksöz tek aday olarak girdi.

ASLAN MEHMETÇİK ORALARI YERLE BİR ETTİ. RACO'YU DA ELE GEÇİRDİLER AFRİN'E DOĞRU HIZLA İLERLİYORLAR

Başbakan Yıldırım, kongre salonuna girmeden önce salon önünde toplanan yüzlerce kişiye seslendi. Başbakan Yıldırım, cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Afrika ziyaretinde bulunduğunu hatırlatarak, Muğla'ya ve Manisa'ya gitmeyi planladığını ancak yoğun programı nedeniyle bu görevi kendisine verdiğini anlattı. Başbakan, Eğer kabul ederlerle ben Cumhurbaşkanımızın namına buradayım dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Muğla'nın Türkiye'nin mermer yataklarının merkezi olduğunu ormanlık alanları ilçenin yüzde 62'sini oluşturduğunu, turizmin ve balıkçılığı merkezi konumundaki ilin Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip olduğunu vurgulayarak, Muğla'nın insanları, Muğla'nın güzelliklerinden daha güzel. Huylarıyla duruşlarıyla hele hele 15 Temmuz'da milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı alçaklara teslim etmeyen Muğlalı kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz. Allah hepinizden razı olsun. İçerde buradan daha fazla arkadaşınız var. Maalesef en büyük kapalı salonu yaptık ama yine de yetmiyor. Artık sokaklara, meydanlara taştık. Şurada hemen stadyumdan buraya gelinceye kadar sokaklarda vatandaşlarımız sevgi gösterisinde bulunuyor. Bu bizim için en büyük armağandır. Milletin sevgisini, desteğini görmek bizim için şereflerin payelerin en güzelidir. Sağolun var olun, Allah'a emanet olun. Buraya gelemeyen ve bahçenin öbür tarafında bulunanlara da selamlarımı gönderiyorum. Şimdi artık içeri geçelim. Sizi bu soğukta biraz daha tutacağız. Güzel müjdelerimizi vereceğiz. Heyecanınız o kadar yüksek ki soğuk da vız gelir yağmur da vız gelir. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda şimdi söylediğimiz tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor. Muğla'dan yiğitler diyarından Afrin'deki kahramanlarımıza bir selam gönderelim mi Sekiz şehidimiz var ama aslan Mehmetçik oraları yerle bir etti. Raco'yu da ele geçirdiler Afrin'e doğru hızla ilerliyorlar. Cumhurbaşkanımızın size çok selamı var, kucak dolusu selamı var. Sizlerin de selamını 'başım gözüm üstüne' diyerek Cumhurbaşkanımıza yarın ileteceğim.

KALLEŞÇE ŞEHİT ETTİKLERİ KARDEŞLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI

Başbakan Binali Yıldırım, salonda yaptığı konuşmada Muğla'nın her ilçesinin dünya çapında bir marka olduğunu belirterek, Bu güzelliklere sahip başka bir Muğla yok. Ege insanı gönül insanıdır, sevgi insanıdır. Turgut Reis'i yetiştiren bu toprakların insanları da elbette böyle olacak. Büyük düşünecek büyük işler yapacak. Sizlere bugün burada olmayı planlayan milletin adamı, Cumhurbaşkanımız, liderimiz, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. Sevgili Muğlalılar. Kongremizin hayırlara vesile olmasını Mevlamdan niyaz ediyorum. Ak gençlik, ak kadınlar ana kademe sizlerle gurur duyuyoruz Sağ olun var olun. AK Parti kongreleri bir başka görüyorsunuz. Biz her kongremizden güçlü çıkarız, gayretinizi, fedakarlığınızı tebrik ediyorum. Sizlerle bu salonda salonun dışında bu coşkuyu yaşamak bizlere güç veriyor. Heyecan veriyor, sağ olun var olun. Allah hepinizden razı olsun dedi.

Kardeşlerim Afrin analar ne aslanlar doğurmuş. Maşallah Afrin'de kahraman Mehmetlerimiz destan yazıyor. Ayyılızdı bayrağı en yüksek tepelerde dalgalandırıyor. 2 gün önce kalleşçe şehit ettikleri kardeşlerimizin kanı yerde kalmadı. Raco'yu ele geçirdiler emin adımlarla Afrin'e doğru kahramanlarımız ilerliyor. Allah yar ve yardımcıları olsun. Nene Hatunlar, Kara Fatmalar kadın subaylarımız da görev alıyorlar. Raco'da temizliği tamamladıktan sonra emin adımlarla ilerliyorlar. Şehitlerimiz bizim yüreğimizde. Onlar ölmedi. Onlar 81 milyonun gönlünde yaşıyor. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu vatan bize şehitlerimizden emanettir. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya hazır mısınız Alçaklara hak ettikleri dersi vermeye var mıyız O halde dirliğimize, birliğimize, kardeşliğimize sahip çıkacağız. 81 milyonu kardeş bileceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, dışlamayacağız. Her bir vatandaşımızın kardeşimizin hukukuna sahip çıkacağız, Ayyıldızlı bayrağımızı daha da yükseklere çıkaracağız. daha çok çalışacağız. Ülkemizi daha da büyüteceğiz. Şehitlere olan borcumuzu ancak böyle ödeyebiliriz. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Ülkemize yönelen tehdit nereden gelirse gelsin orası bizim için hedeftir. Bizim terörle mücadele en meşru hakkımızdır. Bölgede barış istiyoruz, kardeşlik istiyoruz, huzur istiyoruz. Güven ortamının tesisini istiyoruz. Bunun için mücadele veriyoruz. Suriyeli, Iraklı kardeşlerimizin acısını dindirmek için oradayız. Fırat Kalkanı'nın harekatı ile oluşturduğumuz güvenli bölgeler gibi Afrin'de de teröristleri temizleyip Afrin'i asıl sahiplerine Araplara, Kürtlere, Türkmenlere zulüm gören kardeşlerimize teslim edeceğiz. Mazlumların yaralarını saracağız. Orada yaşayan kardeşlerimizi zulümden kurtarıyoruz. Kurtarılan köylerde o insanların sevincini duasını Mehmetçiğe teşekkürlerini hep beraber izliyoruz.

HALKA AYAR VERMEYE KALKANLAR BUGÜN YARGI ÖNÜNDE HESAP VERİYORLAR

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde kadınların da sokağa indiğini ve demokrasiye sahip çıktığını hatırlatarak, şöyle konuştu

Muğla'nın yiğit kadınları, 2002'den beri bu yolda ak kadınlar olarak demokrasi mücadelesinde bizlerle berabersiniz. Hukuk devletini vesayetten kurtarmak için amansız mücadele veriyoruz. 28 Şubat'ın üzerinden 21 yıl geçti. Yapılan zulümleri 30 yaş ve üzerinde olanlar çok iyi hatırlayacaklar. Halka ayar vermeye kalkanlar bugün yargı önünde hesap veriyorlar. Kim yanlış yaparsa millet üzerinde vesayet kurmaya çalışırsa, baskı kurmaya çalışırsa, gün gelir hesabını verir. FETÖcü hailer bugün hesap veriyor. Tankla, tüfekle silahla bu milleti teslim olacağını sandılar. Yanıldılar, miller 7'den 70'e sokacağı inerek demokrasiye sahip çıktı. Cumhurbaşkanı'na sahip çıktı, Hükümetine sahip çıktı ve ülkesini canla başla savundu. 15 Temmuz gecesi meydanlara inen vatandaşlarımızın yarısı kadınlardan oluşuyordu. Ak kadınlar ön safta oldular. Darbeci hainlere irademizi çiğnetmediniz, ayyıldızlı bayrağımızı indirtmediniz, ezanlarımızı dindirtmediniz. Bu millete oyun sökmez. Bu millet diz çökmez. Bu millet esir alınamaz. Allah hainlere fırsat vermesin. Ülkemizi milletimizi her türkü benladan muhafaza eylesin.

KADINLARIN AKLI, VİCDANI, MERHAMETİ SAYESİNDE GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

Başbakan Binali Yıldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadının değerine vurgu yaparak, AK Parti her türlü ayrımcılığı redddeden partidir. Kadının emeğini, aklını, siyasete taşıyan partidir. Onun için AK Parti 15 yıldır zafer üstüne zafer kazanıyor. 8 Mart'ta Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayacağız. Ben şimdiden Türkiye'nin tüm kadınlarının gününü kutluyorum, kadınları tebrik ediyorum. İyiki varsınız. Allah hepinizden razı olsun. Sizlerin hak ve adalet duygusu sayesinde Türkiye çok şey kazandı. Kadınların aklı, vicdanı, merhameti sayesinde geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Hiçbir bölücü ayrıştırıcı hedef Türkiye'nin birliğini bütünlüğünü bozamayacak. Her türlü adaletsizliğin karşısında kadın erkek genç ihtiyar birlikte duracağız. Tıpkı 15 Temmuz'daki gibi 17- 25 Aralık'taki gibi kapatma davasındaki gibi. Türkiye'nin özgürlük yürüyüşü kadınlarımızla çok daha güzel şekilde gerçekleşiyor. Manevi değerlerimizi korumak ülkemizin gücüne güç katmak için çalışıyoruz. Çalışma hayatında kadın emeğini ucuz iş gücü olarak gören anlayışı kabul etmiyoruz dedi.

KADINA UZANAN ELLERİN KIRILMASINI İSTİYORUZ

Başbakan Yıldırım konuşmasının partililer tarafından atılan Kadına uzanan eller kırılsın sloganı ile kesilmesi üzerine sözlerini şöyle sürdürdü

Kadına karşı ayrımcılığı kabul etmiyoruz. Kadına şiddeti lanetliyoruz. Kadına uzanan ellerin kırılmasını istiyoruz. Kadırlarımıza bunu yapan insan olamaz. Bizim anlayışımızda insan yaratılmışların en üstünüdür. Bütün siyasetimizin esası, insanın refahı huzuru ve mutluluğudur. Ecdadımızın dediği gibi; İnsanı yücelt ki devlet yücelsin, insanı yaşat ki devlet yaşasın. AK Parti'nin en güçlü yanı, AK kadınlardır onların duruşudur. Bu büyük hareket başlarken kadınlarımız ön safta oldular. Partimizi hep sahiplendiniz bize güç verdiniz. Miletimizin karamsarlığına, ümitsizliğine siz son verdiniz. Üye sayısı 10 milyonu aşan AK Parti'nin 4.5 milyon üyesi kadınlarımızdan oluşuyor. Bu bir gurur tablosudur. Kadın annedir, yol arkadaşıdır, yöneticidir, işverendir, çalışandır, belediye başkanıdır bakandır. Hayatın her yerinde vardır. Kadının elinin değdiği her yer daha da güzel oluyor. Tıpkı mecliste olduğu gibi. Tıpkı AK Parti teşkilatlarında olduğu gibi. Bugün türkiye genelinde 40 belediye başkanımız kadın. Devlet dairelerinde çalışanların yüzde 40'ı kadın. Hakim ve savcıların üçte biri kadın. Araştırma görevlillerinin, üniversete hocalarının yarısı kadın. Öğretmenlerimizin yüzde 65'i kadınlarımızdan oluşuyor. Gençlerimizi, kadınlarımız hayata hazırlıyor. Türkiye'nin dev şirketlerinin çoğunu kadınlar yönetiyor. Türkiye'de AK Parti iktidarında okullaşma oranı yüzde 42'den yüzde 99'a çıktı. İşte kadının eğitimdeki önemini bu gösteriyor. Üniversiteye giden kızlarımızın oranı yüzde 12'den yüzde 44'e çıktı. Size bir kopya vereyim mi Üniversiteye giden kızlarımızın sayısı, erkek öğrencilerden daha fazla.

Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti

İşte Türkiye'nin geldiği nokta bu. Siyaset demek toplumsal meselelere sahip çıkmak yanlışa yanlış doğruya dosdoğru demek. AK Parti demek, hizmet demek proje demek, yol demek, okul demek, iş demek, AŞ demek. AK Parti demek kardeşlik demektir. AK Parti herkesin diline dinine mezhebine yaşam tarzına saygı demektir. Türkiye'de 81 milyon vatandaşın özlemi tektir. Bu ülkenin şehirlerin, hasreti ayrılık siyaseti değil birlik siyasetidir. Nifak, hizip, zümre siyaseti kavim kabile siyaseti sınıf bölge siyaseti değildir. Mezhep, meşrep siyaseti değildir. Türkiye'nin özlemi birliktir, bereberliktir, kardeşliktir. Biriz beraberiz kardeşiz birlikte Türkiyeyiz dedi.

SİYASETTE HİLEYİ HURDAYI HÜLLEYİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Başbakan Yıldırım, yeni seçim sisteminde küçük partilerin baraj derdi ortadan kalkacak temsilde adalet tam anlamıyla gerçekleşeceğini öne sürerek,

2019 seçimleri geliyor. İki seçim var. 2019'de yeni bir milat olacak. Mevzuattan kaynaklanan sistemin arızaları 2017 referandumu ile ortadan kalktı. Siyasi yönetimimiz yeni seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha güçlü hale geliyor. Demokrasimiz hukuk devletimiz daha da güçlenecek. Seçmene MHP ile Cumhur İttifakı'nı şimdiden ilan ettik. Ülkemiz için şimdiden hayırlı olsun. Mesele memleketse gerisi teferruattır. Biz, seçim sistemiyle ilgili düzenlemeleri meclise verdik seçim güvenliği daha da artacak. Küçük partilerin baraj derdi ortadan kalkacak temsilde adalet tam anlamıyla gerçekleşecek. Siyasette hileyi hurdayı hülleyi ortadan kaldıracağız. Seçim sonrasında yaşanan hükümet kurma krizlerini, vesayet heveslerini tarihe gömeceğiz. Açık şeffaf seçim gerçekletireceğiz. 2019'a hazır mısınız Destan yazmaya var mısınız dedi.

16 yıl geçti. 16 yıl beraberiz. türkiye'ye AK parti dalmgasını vurdu. bir türrkiye'yi üçe katladık. dipten alıp zirveye çıkardık. İbstindam artıyor ekonomi büyüyor ve ihracatımız artıyor. Bunda da bazıları ranatsız oluyor. Varsın raatsız olsunlar. Allaha şükür turizmde rezervasyonlar yüzde 50'yi aştı. parlak günlerimize dönüyoruz. türkiye 2011'de yüzde 11 büyüdü 3. çeyrekte yıl itibareyile yüzde 7'yi aştı. dünyada en hızlı büyüyen bir ülke var o da türiye'dir. Türkiye'ye yakışan da budur. 16 yılda türkiye büyürken muğla da büyüdü.

5 BİN 500 KİŞİLİK YENİ YURT YAPACAĞIZ

Başbakan Yıldırım, Muğla'ya 5 bin 500 kişilik yeni yurt yapacaklarını belirterek, yatırımlarını şöyle anlattı

16 yılda Muğla'ya çok büyük hizmetler yaptık. AK Parti döneminde Muğla, hizmetlerle buluştu. 16 yıl içinde tarımdan turizme altyapıdan sağlığa birçok hizmetleri yapa yapa geliyoruz. 16 yılda Muğla'ya cennet şehrimize 17 milyar lira yatırım yaptık. Yeni derslikler, okullar, yurtlar kazandırdık. Önümüzde 3 yıl kadar sürede 5 bin 500 kişilik yeni yurt yapacağız. Çünkü Muğla üniversiteninin öğrenci sayısı çok arttı. Yurda ihtiyaç var biliyoruz. 15 yılda 10 kat artırdık, daha da artıracağız. 17 spor tesisini Muğla'da yapıp, hizmete aldık. 2 spor tesisi ve 5 spor tesisinin ihalesi de yapım çalışmaları da devam ediyor. 8 hastane 2 ağız ve diş sağlığı merkezi, 19 1. basamak sağık kuruluşundan oluşan 29 sağlık tesisi yaptık. Biri 500 yataklı Muğla Devlet Hastanesi olmak üzere Milas ve Bodrum hastaneleri ile 6 adet sağlık tesisinin inşaatı sürüyor. 9 adet sağlık projesine de yakında başlayacağız. TOKİ marifetiyle 3 bin 229 konutu yaptık, teslim ettik bu konutların yanı sıra yeni konutlar da yapıyoruz. 1030 kilometre sahil şeridi olan Muğla'ya 2002 yılına kadar 80 yılda sadece 90 km bölünmüş yol yapıldı. AK Parti iktidarında 15 yılda bunun üzerine 356 km bölünmüş yol yaptık.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Ak Parti Afrin Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title