Haberler

Modern Pentatlonda Hedef 3 Bin Lisanslı Sporcu

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Ramazan Arslantaş, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kadar lisanslı sporcu sayısını 3 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

BASİR GÜLÜM - Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Ramazan Arslantaş, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kadar lisanslı sporcu sayısını 3 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Arslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atıcılık, eskrim, yüzme, binicilik ve koşu dallarında mücadelelerin verildiği modern pentatlonu, Türkiye'de yaygın hale getirmek için çalıştıklarını kaydetti.

Modern pentatlon sporunun 2002'den beri Türkiye'de yapıldığını ifade eden Arslantaş, "Bu spor dalı birkaç yönetimdir sancılı dönem geçirdi. Onun için tam da 2002'de başladı diyemeyiz. Birkaç senedir yeni yeni toparlanmaya başladı. İnşallah olimpiyatlara gidince kendimizi göstereceğiz." diye konuştu.

"Lisanslı sporcu sayımız daha da artacak"

Lisanslı spor sayısının binin üzerinde olduğunu dile getiren Arslantaş, "2020 Tokyo Olimpiyatları'na kadar lisanslı sporcu sayımızı 3 bine çıkarmayı hedefliyoruz. İnşallah olimpiyatlardan sonra lisanslı sporcu sayımız daha da artacak. Olimpiyatlardaki başarımızı, mücadelemizi görünce Türk halkının bu spora sempatisi daha da artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Arslantaş, amaçlarının gençlerin eğitim ve öğretimlerini aksatmadan, çok sayıda organizasyon düzenleyerek bu sporu geniş kitlelere tanıtmak olduğunu vurguladı.

"Olimpiyatlar için her şeyimizi sergileyeceğiz"

Olimpiyatlardaki 4 kotayı almak için mücadele ettiklerine dikkati çeken Arslantaş, şöyle devam etti:

"Hedefimizi baştan çok yüksek koyduk. Hedefte bir sapma yok. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda 2 madalya alacağız. Şu anda 4 kotayı da almak için mücadele ediyoruz. Önümüzdeki bir yıl sıkı çalışma yapacağız. Hem federasyonumuzu hem de sporcularımızı daha iyi tanıyacağız. Daha sonra kendimizi dünya arenasına atacağız. 2018'de yapılacak Modern Pentatlon Dünya Kupası için 24 Kasım'da Gürcistan'a gideceğiz. Orada dünya şampiyonalarından birinin Türkiye'de yapılması için mücadele vereceğiz. Daha sonra 2018 yılı şampiyonaları başlamış olacak. Biz de arenaya çıkmış olacağız. Olimpiyatlar için her şeyimizi sergileyeceğiz."

Gençlerin bu spora yönelmeleri gerektiğini kaydeden Arslantaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gençler, bir spordan fazlası olduğu için bu branşı tercih etmeli. Bu sporu yapanlar, 5 branşın haricinde diğer sporlara da ilgi duyuyor. Yani sporcularımız; eskrim, yüzme, ata binme, koşu ve atıcılık yapabildiğinin farkına varınca diğer branşları da yapabileceğini düşünüyor. Onun için 'modern pentatlon, bir spordan fazlasıdır' diyoruz. Gençlerimiz gönül rahatlığıyla bu spora yönelebilir."

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Tokyo Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title