Haberler

Modern Pentatlonda Antrenör Sıkıntısı

MUSA SAMUR - Türkiye tarihinde ilk kez 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda temsil edilen ve milli sporcu İlke Özyüksel ile uluslararası yarışmalarda önemli başarılar kazanılan modern pentatlon branşında "aktif antrenör" problemi yaşanıyor.

Modern Pentatlon Federasyonunun 17 Temmuz Pazartesi günü yapılan olağanüstü genel kurulunda başkan seçilen Ramazan Arslantaş, AA muhabirine branşın yaşadığı antrenör sorununa, tesisleşme planlarına ve olimpiyat hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Federasyon yönetimine geldiklerinde belirledikleri çizgi doğrultusunda yollarına devam ettiklerini vurgulayan Ramazan Arslantaş, modern pentatlonun dünyanın kabul ettiği elit bir spor olduğuna ancak Türkiye'de henüz yeterince takip edilmediğine dikkati çekti.

Arslantaş, yaşadıkları "aktif antrenör" problemini seminerler düzenleyerek aşmayı planladıklarını söyledi.

"200'e yakın antrenörümüz olmasına karşın seminer eksikliği nedeniyle aktif değiller." diyen Arslantaş, şöyle devam etti:

"Aktif antrenörümüz yok. Milli sporcumuz İlke Özyüksel, yüzmeye yüzme antrenörüyle, koşuya atletizm antrenörüyle, eskrime eskrim antrenörüyle hazırlanıyor. Modern pentatlon antrenörlerimizle seminerlere başlayıp acil şekilde lisanslarını aktif duruma getireceğiz. Yönetim olarak yaptığımız fedakarlıkları antrenörlerden de bekliyoruz. Yeni bir dönem başladı. Aile olacağız, başka türlü başarma şansımız yok."

Sloganı, "Modern pentatlon: Bir spordan fazlası"

Branşın tanınırlığını artırmaya yönelik projeler ürettiklerini ve yıl sonuna kadar modern pentatlonun Türkiye'de tanınacağını dile getiren Arslantaş, "İnsanlar çocuklarını rahatlıkla modern pentatlona yönlendirebilecek, branşı çocuklarının yapacağı en iyi spor olarak görecek." diye konuştu.

Bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını belirten Arslantaş, sloganlarını ise "Modern pentatlon: Bir spordan fazlası" olarak belirlediklerini kaydetti.

Gençler Dünya Şampiyonası'nın yapılacağı Macaristan'a 8 Ağustos Salı günü giderek modern pentatlon branşına özel dizayn edilmiş tesisi inceleyeceklerini aktaran Arslantaş, "Tesisin projesini almaya çalışacağız ve bunu Türkiye'de yapacağız ancak maliyeti yüksek olduğu için gücümüzün yettiği kadarını yapacağız." ifadelerini kullandı.

Tesisin yerine antrenör ve sporcular karar verecek

Ramazan Arslantaş, tesisi Ankara, Kocaeli, Çanakkale ya da Konya'da yapmayı planladıklarını, kararı ise antrenör ve sporculara bırakacaklarını dile getirdi.

Tesisi aynı zamanda kamp merkezi gibi kullanmayı planladıklarını belirten Arslantaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tesisin yapılabileceği bölgeleri belirledik. Sporcularımız ve antrenörlerimize oylama yaptıracağız. Hangisi isteniyorsa ve nerede faydalı olacaksa oraya yapmayı planlıyoruz. Tesis bizi başarılara götürecek. Macaristan dönüşü bu adımı atarsak Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda tesisin karşılığını göreceğimizi düşünüyoruz."

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na 4 kota almayı hedeflediklerini söyleyen Arslantaş, "Tokyo Olimpiyat Oyunları'na daha zaman var ama zorlu bir branş olduğu için 'Zaman dar.' diyoruz. Bu 4 kotayı almak için her şeyi yapacağız. Orada da beklentimiz çok yüksek olacak. Tokyo'da elde ettiğimiz başarılar bizi daha fazla tanınır hale getirecek." şeklinde görüş belirtti.

Ankara'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde antrenmanların yapıldığını kaydeden Arslantaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu güzel tesiste antrenman yapabiliyoruz ama diğer bölgelerde böyle bir şansımız yok. Çocuğumuz burada havuzdan çıkıyor gidiyor koşuya, oradan çıkıyor biniciliğe, zor oluyor çünkü 5 branşımız var. Antrenörlerle beraber hareket ederek bunu organize edeceğiz. Yüzmede, eskrimde, binicilikte, atıcılıkta, atletizmde birer antrenörümüz olacak. Tecrübeli antrenörlerimizden de yararlanacağız ama teknik olarak modern pentatlon antrenörleriyle çalışacağız."

Kaynak: AA / Spor

Macaristan Türkiye Tokyo Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title