Haberler

    Mobileye Kimdir?

    Ausis CEO'su Mustafa Teker Mobileye ve hizmetlerini Wise TV'ye anlattı.

    Ausis CEO'su Mustafa Teker Mobileye ve hizmetlerini Wise TV'ye anlattı.

    24 Mayıs 2017 tarihinde Ankara'da düzenlenen Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansında Wise TV sorularını cevaplayan Ausis CEO'su Mustafa Teker Mobileye'nin çarpışma önleyici çözümler konusunda lider bir tedarikçi olduğunu, Otomotiv sektöründe % 90 pazar payı bulunduğunu söyleyerek akıllı şehirler'in ve otonom sürüş teknolojilerinin oluşturulmasında ilk teknolojileri geliştiren bir firma olduğunu da belirtti.

    Ausis olarak Mobileye'yi Türkiye'de temsil ettiklerini ifade eden Teker 15 milyar $ değeriyle İntel tarafından satın alınan Mobileye' nin temel hedefinin trafikte yaşanan ve ölümle sonuçlanan tüm kazaların önüne geçebilmek, hayat kurtarabilmek olduğunu vurgulayarak sistemin detaylarını Wise Tv ile paylaştı.

    Çarpışma önleyici sistemlerin pazarda var olan herhangi bir arabaya yalnızca konfigürasyonu değiştirerek çok rahat entegre edilebildiğini ve bu sistemlerin 15 milyon üzerinde araçta halihazırda mevcut olduğunu sözlerine ekleyen Teker, yolu ve hareketli tüm objeleri anlık olarak algılayıp takip eden ve sürücüyü önceden uyaran sistemin özel araçlarda 1 kamera ile yeterli çözüm sunabildiğini, toplu taşıma araçlarında bu sayıyı 5 kameraya kadar çıkarabildiklerini, böylece kör noktaları engelleyerek olası kaza risklerini en aza indirdiklerini belirtti.

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title