Haberler

Sivaslı Ethem Amca, astığı pankartla misafir ağırlama isteğini duyuruyor

Güncelleme:

Sivas Yıldızeli'ye bağlı bir köyde yaşayan 80 yaşındaki İbrahim Karabulut namı diğer Ethem Amca, köydeki evinin kapısına astığı "Bu hane misafire açıktır" tabelasıyla misafir bekliyor. Ethem Amca'nın üzüntüsü ise misafir gelmemesi.

Sivas Yıldızeli'nde köyde yaşayan 80 yaşındaki Ethem Amca, babasından gördüğü gibi misafir ağırlamayı çok seviyor. Hatta evinin kapısına tabela bile yazdı ama misafirler gelmiyor.

Yıldızeli ilçesine 40 kilometre mesafedeki Tatköy köyü sakini 80 yaşındaki İbrahim Karabulut, namı diğer Ethem amca, evinin bahçe kapısına astırdığı bir tabela ile evinde ağırlayacağı misafirlerini bekliyor.

EVİNİN KAPISINA PANKART ASTI

Çocukluğunda babasından gördüğü misafirperverliği devam ettirmek isteyen Ethem amca, köyden göç etmeyerek köyünde yaşamaya devam etti. Uzun yıllardır köyünde yaşayan ve misafiri çok seven Ethem amca, babasının izinden gitmek ve evinde misafir ağırlayabilmek için evinin bahçe kapısına 'Bu hane misafire açıktır' yazılı pankart astı.

MİSAFİR GELMEMESİNE ÜZÜLÜYOR

Yaklaşık 5 yıldır asılı olan pankart ile çokça özlemini çektiği misafirlerin yolunu gözler oldu. Tek sıkıntısı gelmeyen misafirler. Karabulut, geçmişte olduğu gibi misafirin gelmediğini söyleyerek üzüntüsünü dile getirdi.

"MİSAFİR SEVDİĞİM İÇİN KÖYDEN GİTMEDİM"

İbrahim Karabulut, çocukluğunda evlerine sürekli misafir geldiğini ifade ederek, "Benim çocukluğumda evimize çok misafir gelirdi. Babam çok misafirperverdi. Misafir çok sevdiğim için ben köyümden gitmedim. Benim emsallerim müftülükten emekli oldular. Ben dört makam üzerine Kuran-ı Kerim okurum. Babamın yurdunu bırakıp gitmedim. Babamın ocağını bırakmayacağım dedim. Onun için misafiri çok arzu ediyorum. Rabbim bir misafir gönderiyorsa geliyor. 2 bardak su, bir bardak ayran içirebilirsem çok mutlu oluyor" dedi.

BABASININ İZİNDEN GİDİYOR

Karabulut, babası gibi misafirperverliği sürdürdüğünü söyleyerek, "Biz içeride bulunuyoruz. Kimse görünmüyor. Garip geliyor bilmiyor. Dışarıya yazdırdım ki 'Bu hane misafire açıktır' altına da telefonumu yazdırdım. Adam geliyor, bazen biz olmaya biliyoruz tabi, telefon ediyor. Üç tane bacım vardı, 2'si rahmetli oldu. Yedi tane oğlum var. Her biri bir yerde. Kimi İstanbul'da kimi Bursa'da. Daha önceleri benim çok misafirim gelirdi, otobüsçüydüm. Tabi ona alıştık. Şimdi de misafir yok. Az geliyor, binde bir. Gönlüm arz ediyor ki hiç olmazsa günde bir iki tane misafir gelsin de sohbet edelim. Ama yok gelmiyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Cep Telefonu Yıldızeli Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title