Haberler

G20 Sonrası Merkel'den Açıklama: Erdoğan'la İncirlik Konusunda Görüş Ayrılığımız Sürüyor

Güncelleme:

Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleşen G-20 Zirvesi'nin son gününde en önemli görüş ayrılıklarının bulunduğu iklim değişikliği başlığındaki kriz aşıldı. Almanya'daki dev zirvede bir araya gelen ülkeler, göç akını, terörle mücadele, ekonomi ve Kuzey Kore gibi başlıkların ardından en önemli görüş ayrılıklarının bulunduğu iklim değişikliğinde de uzlaşmaya vardı. Zirveye katılan ülkelerin sonuç bildirgesi üzerinde anlaştığını son dakika olarak duyuruldu.

G20'DE ANLAŞMAYA VARILDI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, uluslararası haber televizyonlarının canlı yayınladığı konuşmasında liderlerin bildirgede anlaştığını resmen duyurdu. Merkel ayrıca, G-20 ülkelerinin sonuç bildirgesinde de anlaşmaya vardığını duyurdu.

"TÜRKİYE'NİN KATKISI BÜYÜK"

Konuşmasında Türkiye'yle ilgili açıklamalarda bulunan Merkel, Türkiye'nin G-20 Zirvesine büyük katkı sağladığını belirtti. Merkel ayrıca, gözaltılar ve İncirlik konusunda Türkiye ile görüş ayrılıklarının devam ettiğini söyledi.

ANKARA İNCİRLİK ZİYARETİNE İZİN VERMEMİŞTİ

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan İncirlik gerilimi Ankara'nın Alman parlamenterlerin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmelerine izin vermemeleriyle başladı.

Almanya Federal Meclisi'nden geçtiğimiz yapılan açıklamada, meclis bünyesinde faaliyet gösteren savunma komisyonundan bir heyetin bu hafta içinde İncirlik Üssü'ndeki Alman askerlerini ziyaret etmeyi planladıkları belirtilmişti.

Açıklamada, Federal Meclis Savunma Komsiyonu Başkanı Wolfgang Hellmich ve beraberindeki komisyon üyelerinden oluşan heyete Türkiye tarafından hala gerekli seyahat izninin verilmediği belirtilmişti.

GABRIEL "ZİYARET HAKKIMIZ VAR" DEMİŞTİ

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, yaptığı açıklamada, "Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü'ndeki Alman askerlerini ziyaret etme hakları olduğunu" dile getirmişti.

Gabriel, Alman tarafı olarak "Türkiye ile ilişkilerin makul bir seviyeye getirilmesini" istediklerini belirtmişti. Almanya da İncirlik'ten çekilme kararı almıştı.

DAHA ÖNCE DE İNCİRLİK ÜSSÜ KRİZİ YAŞANMIŞTI

Almanya ile daha önce de İncirlik krizi yaşanmıştı. Geçtiğimiz yıl da 7 Alman parlamenter üssü ziyaret etmek istemiş, Ankara ilk etapta bu talebi reddetmişti. Alman parlamenterin müzakereler sonucu 4 Ekim 2016'da üssü ziyaret etmelerine izin çıkmıştı.

TÜRKİYE'NİN İNCİRLİK İÇİN İZİN VERMEDİĞİ ALMAN VEKİLLER, KONYA'DAKİ NATO ÜSSÜ'NÜ ZİYARET EDECEK

Türkiye'nin İncirlik Üssü'ne ziyaretine izin vermediği Alman parlamenterler, Konya'daki NATO üssünü ziyaret etme kararı almıştı.

Deutsche Welle'de yer alan habere göre Alman parlamentosunun basın ofisinden yapılan açıklamada yedi vekilin ziyaretinin 17 Temmuz'da gerçekleştireceği belirtilmişti.

Konya'daki NATO üssünde 20 ila 30 Alman askeri görev yapıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Angela Merkel İncirlik Türkiye Almanya Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title