Haberler

Mehmet Akif Ersoy Makedonya'da Anıldı

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, "Tarih ışığında dava adamı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" konulu panel düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, "Tarih ışığında dava adamı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" konulu panel düzenlendi.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen panele, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Cem Gündüz ile ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği panel, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Başkan Vekili Fuat Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un özellikle Türk ve Osmanlı medeniyetinin çok önemli bir karakteri olduğunu ifade etti.

Ersoy'un şair, yazar ve din alimi olarak dünya medeniyetine sunduklarının bütün medeniyetlerin takdiri olduğunu dile getiren Korkmaz, "Bugün İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yılı münasebetiyle bir dava adamı Mehmet Akif Ersoy'u konuşmak, bir Balkan şairi bir Rumeli şairi olan Mehmet Akif Ersoy'u burada konuşmak bizi onurlandırıyor. Bu anlamda enstitü olarak bu gecenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Panel başkanı Kalkandelen Devlet Üniversitesi Şarkiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Selçuk Kürşad Koca ise bugün İstiklal Marşı'nı daha iyi anlamak üzere toplandıklarını belirtti.

Türk milletinin tarih boyunca birçok sıkıntılı dönem geçirdiğini dile getiren Koca, "Bunlardan bir tanesi de Kurtuluş Savaşı yıllarıdır. Bu dönemde milletin göstermiş olduğu kahramanlık adeta İstiklal Marşı'na yansımıştır." dedi.

Panel konuşmacılarından Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) Rektör Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Şener Bilali de panelde Ersoy'u ve onun döneminde batı ve doğuda siyasi, iktisadi ve sosyal değişiklikleri ve bu değişikliklerin Ersoy'a etkilerini konuşacaklarını söyledi.

Bir diğer konuşmacı Aziz Kiril ve Metodi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Faruk Gezgin ise Ersoy'un hayatından kesitler ve karakterinden bazı örnekler vereceğini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Makedonya Türkiye Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title