Haberler

Manisa Kadından Kahvehaneci Olmaz Dediler, Tepkileri Azmiyle Yendi

Manisa'nın Alaşehir ilçesinin kırsal mahallerinden Kemaliye'de ailesinin işlettiği kahvehanede 4 yıl önce Kadından kahvehaneci olmaz olmaz sözlerine rağmen çalışmaya başlayan 34 yaşındaki Günnaz Çetinkaya, hem kendi mahallesinde hem de çevresinde bulunan mahallerdeki kadın ile gençlere rol...

Manisa'nın Alaşehir ilçesinin kırsal mahallerinden Kemaliye'de ailesinin işlettiği kahvehanede 4 yıl önce Kadından kahvehaneci olmaz olmaz sözlerine rağmen çalışmaya başlayan 34 yaşındaki Günnaz Çetinkaya, hem kendi mahallesinde hem de çevresinde bulunan mahallerdeki kadın ile gençlere rol model oldu.

Alaşehir'in kırsal Kemaliye Mahallesi'nde ailesinin işlettiği ' Çetinkaya Kahvehanesi'nde kimi zaman çay ocağının başına geçen, kimi zaman müşterilere çay ve kahve dağıtan Günnaz Çetinkaya, hem kendi mahallesinin hem de çevre mahallelerin sevilen yüzü oldu. Dört yıl önce Antalya'da büyük bir otelde garsonluk yapan Günnaz Çetinkaya, babası Ramazan Çetinkaya (56) ve annesi Güler Çetinkaya'nın (55) ısrarı üzerine memleketi Kemaliye Mahallesi'ne geri döndü. Ailesinin işlettiği kahvehanede işe başlayan Günnaz Çetinkaya, ilk olarak mahallenin erkeklerinin tepkisi çekti. Mahallenin erkeklerinin Kadından kahveci olmaz. Kadın kahvecilik yapamaz eleştirilerine rağmen Çetinkaya, dört yıllık gayretinden sonra mahallenin sevilen yüzü haline geldi.

İLK ZAMANLARDA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİM

Antalya'da büyük bir otelde garsonluk yaptığını anlatan Çetinkaya, Daha sonra turizmciliği bırakıp, ailemin yanına gelerek kahvehanede hayatımda yeni bir dönem başlattım. İlk olarak kırsal mahallede bir kahvehanede kadının çalışmasına çok tepki oldu. Sadece erkeklerin yoğun olduğu bir yerde bir kadının çalışması tepki çekti. Babama 'Kızını buralarda çalıştırma' şeklinde baskılar oldu. Bana 'Sen burada çalışamazsın' dediler. Ancak azmim ve çalışkanlığım ile bu düşünceleri aştım. Yaşadığım zorluklara rağmen kahvehaneye gelenlerin kafasındaki bu düşünceleri sildim. Artık Kemaliye Mahallesi'nde sevilen kadın kahvehanecisi haline geldim diye konuştu.

HAYALİ, KENDİ İŞYERİNİ AÇMAK

Hayalini anlatan Çetinkaya, Turizm sektöründe ve ailemin işyerinde edindiğim tecrübeleri, sahil kıyısında kendime ait açacağım bir işletmede müşterilerime sunabilmek. Bu hayalimi gerçekleştirmek için çabalayacağım. Hayalime emin adımlarla ilerleyeceğim dedi.

KADINLARA ÇAĞRI

Açıklamasında kadının toplumdaki önemine de değinen Çetinkaya, başaramayacakları iş olmadığını dile getirdi. Kadının el attığı her işin üstesinden geleceğine inandığını ifade eden Çetinkaya, İnsan yeter ki istesin. Bir kadın her yerde çalışabilir. Kadın her işi başarabilir ve üstesinden gelebilir. Ben bunu yapabiliyorsam, tüm kadınlarımızda toplumun farklı alanlarında farklı işleri yapabilirler. Yeter ki istesinler dedi.

KIZIM ROL MODEL MODEL OLDU

Çetinkaya'nın babası Ramazan Çetinkaya ise kızının ilk zamanlarda mahallede tepki gördüğünü, ancak çalışkanlığı ve azmiyle artık rol model haline geldiğini dile getirdi. Çetinkaya, Kızımın çalışmasını çok seviyorum. İlk zamanlarda sıkıntı yaşıyorduk. Özellikle mahallenin erkekleri tepki gösteriyordu. Ancak azmi ve çalışkanlığıyla bu tepkileri yendi. Müşteriler ona alıştı. Gençlere ve kadınlara örnek olacak bir davranış sergiliyor. Yanımızdaki mahallede bir kahvehanede, kızımı örnek alan bir kadın çalışmaya başladı. Hem mahallemize hem de çevremizdeki mahallelere rol model haline geldi. Kendisiyle gurur duyuyorum dedi.

Müşteriler de Günnaz Çetinkaya'dan memnun olduklarını ve çalışkanlığı ile mahallenin gençlerine örnek olduğunu ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çetinkaya Alaşehir Kemaliye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title